Viime päivinä uutisissa on kerrottu ainutlaatuisesta mobiilikoulukokeilusta, jossa Lapinjärvellä ja 500 kilometrin päässä Kannuksessa sijaitsevan koulun opetus yhdistetään etäyhteyksien avulla. Mobiilikoulukokeilussa hyödynnetään paljon Googlen teknologiaa, ja olemme toimineet Lapinjärven kumppanina teknisessä toteutuksessa ja opettajien kouluttamisessa uuden teknologian käyttöön. Tätä projektia on ollut ilo olla toteuttamassa!

Kokeilun taustalla on vuonna 2013 Kannuksessa tehty päätös lakkauttaa Eskolan koulu vähäisen oppilasmäärän vuoksi. Sen jälkeen kyläläiset ovat itse järjestäneet lapsille opetusta, kunnes kolmivuotinen mobiilikoulukokeilu palautti koulun kylälle. Kokeilun myötä pyritään luomaan valtakunnallinen toimintamalli, jonka avulla pieniä kyläkouluja saataisiin säästettyä ja opetusta olisi mahdollista tarjota niillekin alueilla, joissa oppilaita on vähän. 

Kuva: Kalle Niskala/YLE
Lapinjärvellä on käytössään interaktiiviset Jamboard -valkotaulut, joiden käyttö onnistuu myös Chromebook-tietokoneilta. Kokonaisuuden nitoo yhteen G Suite for Education -sovellukset, joista etäopetuksessa erityisen tärkeä on Hangouts Meet -videoneuvottelu. Sen avulla voidaan keskustella ja nähdä toiset välimatkasta huolimatta. 
Opettajien osaamisen kehittäminen järjestelmän hyödyntämiseen ja etäopetusmenetelmiin on ensiarvoisen tärkeää tämänkaltaisessa kokeilussa. Ensimmäiset koulutukset toteutettiin kouluttajamme Lauran johdolla palveluiden käyttöönoton yhteydessä. Sen jälkeen koulutukset ovat jatkuneet säännöllisesti, jolloin on voitu pureutua käytön myötä esille nousseisiin kysymyksiin ja laajentaa osaamista. Vaiheittainen eteneminen tukee opettajien osaamisen kehittämistä kaikkein parhaiten. 
Lue uutiset aiheesta:
YLE
Mia 
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Testbit kokeilee Abitin virtualisointia
11 joulukuuta, 2020

Olemme Cloudpointilla kokeilemassa Espoon kaupungin ja Googlen kanssa yhteistyössä ratkaisua, jossa sähköisen ylioppilas...

Testbit kokeilee Abitin virtualisointia
11 joulukuuta, 2020

Olemme Cloudpointilla kokeilemassa Espoon kaupungin ja Googlen kanssa yhteistyössä ratkaisua, jossa sähköisen ylioppilas...