Google ilmoitti keväällä I/O tapahtumassa, että se on tuomassa Google Playn sovellukset Chromebookeihin. Nyt ne ovat saatavilla ensimmäiseen tuettuun Chromebookiin, Asuksen Flip ­-malliin uusimman käyttöjärjestelmän kehittäjäkanavan M53 päivityksen myötä. Muihin tuettuihin malleihin ominaisuus on tulossa lähiaikoina.

Google Play ei kuitenkaan asennu Chromebookiin automaattisesti vaan laitteeseen on ensin asetettava päälle kehittäjäkanava. Kanavan saa päälle menemällä laitteen asetukset­ valikkoon ja valitsemalla siellä ylälaidasta Tietoja Chrome ­käyttöjärjestelmästä. Aukeavassa ikkunassa on päivitys painikkeen alla kohta Lisätietoja, jota klikkaamalla saa näkyviin kanavavalikon. Kun kehittäjäkanava on päällä ja uusin käyttöjärjestelmäversio on asennettu, täytyy asetukset sivulla vielä ottaa erikseen käyttöön Android­sovellukset. Valikosta löytyy sille oma kohta, josta sovellukset voi käydä sallimassa. 
Käyttöjärjestelmäpäivityksen myötä käyttöjärjestelmän alavalikkoon ilmestyy Google Playn pikakuvake. Kun Android­sovellukset on sallittu laitteessa, pikakuvaketta klikkaamalla saa luettavakseen Playn käyttöehdot, jotka hyväksymällä sovelluskaupan saa käyttöönsä.
Sovellusten asennus tapahtuu samalla tavalla kuin Android-­laitteissa ja ne toimivat Chromebookissa lähes samalla tavalla. On kuitenkin muistettava, että kyseessä on vielä kehitysvaiheessa oleva ominaisuus ja esimerkiksi ruudun kierto ei vielä toimi kunnolla.
Eero Vainionkulma
Tekninen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Jaa kuvat suoraan Piireillesi Drivestä
Jaa kuvat suoraan Piireillesi Drivestä
24 syyskuuta, 2012

Google Drive on kerrassaan erinomainen paikka säilyttää esimerkiksi valokuvia turvassa, mutta silti aina saatavilla. Ja ...

Uutta Google Drivessä
Uutta Google Drivessä
18 lokakuuta, 2012

Tämän viikon Google Drive uutuuksien avulla vienti ja tuonti- toiminnot sujuvat entistä mukavammin Microsoft Wordistä ja...

Uutta Google Drivessä
Uutta Google Drivessä
18 lokakuuta, 2012

Tämän viikon Google Drive uutuuksien avulla vienti ja tuonti- toiminnot sujuvat entistä mukavammin Microsoft Wordistä ja...