Googlen vuotuinen kehittäjätapahtuma I/O starttasi eilen Kaliforniassa ja uutisvirta täyttyikin pian monista herkullisista uutuuksista, joita Google tapahtumassaan julkaisi. Tämä tuskin jää myöskään tähän, sillä I/O jatkuu vielä tänään ja huomenna.

Oletetusti uudistuksia oli luvassa Androidiin ja kotiympäristökin oli huomioitu Google Home -tuotteen muodossa, mutta eräs mielenkiintoinen osa-alue oli peräti 3 markkinoille tuotavaa uutta viestintäsovellusta: Allo, Duo ja Spaces.

Allo & Duo

Allo on Googlen omaan tekoälyyn perustuva pikaviestisovellus, joka osaa ehdottaa vastauksia tilanteeseen sopivasti ja oppii toimimaan käyttäjänsä mukaisesti taustavoimanaan useista Googlen tuotteista tutut hakuominaisuudet ja automaattinen täydentäminen. Allon perusominaisuuksiin kuuluvat kuvien ja videoiden lähettäminen, sekä tekstin muokkaaminen siten, että voit "kuiskata" pienin kirjaimin tai "karjua" suurin. Mielenkiintoisena lisänä on myös Chrome-selaimesta tuttu Incognito-tila yksityiseen keskusteluun.

Allossa ei ole videopuheluominaisuutta, mutta tämän vuoksi rinnalle tuodaankin Duo, joka puolestaan on Applen FaceTimen kaltainen videopuhelusovellus, jonka erikoisuutena vastaaja näkee videokuvaa soittajasta jo ennen puheluun vastaamistaan. Duo on suunniteltu vaihtamaan saumattomasti wifin ja mobiiliyhteyden välillä, sekä toimimaan mahdollisimman kevyesti, jotta puheluiden laatu säilyisi myös heikompien yhteyksien alueella. Kaikki Duo-puhelut käyttäjien välillä ovat salattuja.

Allo ja Duo tulevat markkinoille kesän aikana Android ja iOS-laitteisiin, mutta innokkaimmat voivat jo rekisteröidä itsensä odottamaan julkaisua Google Play-kaupassa.
Allo
Duo

Monet ehtivätkin jo pohtia, että mitä tapahtuu Google Hangoutsille, joka on periaatteessa kattanut sekä Allon että Duo päätoiminnot jo pitkään? Keskeisin ero tuotteiden välillä liittyykin siihen, millaiselle kohderyhmälle niitä suunnataan, joka vahvasti kiteytyy siihen, kuka soittaa ja kenelle:
Hangoutsissa videopuhelut ja chat-keskustelut ovat pääasiassa Google-tilien välisiä. Allo ja Duo sen sijaan perustuvat käyttäjien puhelinnumeroihin WhatsAppin ja FaceTimen tapaan.

Spaces - Tilat

Google Spaces on pienryhmien työtiloiksi tarkoitettu sovellus, jossa ryhmän jäsenet voivat helposti jakaa tietoa keskenään ja kommentoida toistensa päivityksiä. Space-ryhmätilan luominen onnistuu yhdellä napautuksella ja ihmiset voi kutsua mukaan nopeasti linkin kautta. Tiedon lisääminen tiloihin on helppoa, sillä Google-haku, Chrome, YouTube ja Google Kuvat sisältyvät sovellukseen.

Spaces oikeastaan hyödyntää Google+ -palvelun suljettujen Yhteisöjen ominaisuuksia, luomalla niistä oman sovelluksensa. Loistavia käyttötarkoituksia ovat esim. projektin työtila, opiskeluryhmän muistiinpanot, opettajan tekemä tila kurssin materiaaleille tai yrityksen sisäinen "ilmoitustaulu".

Spacesia voi käyttää selaimessa, Androidilla tai iOS:ssä. Google Play kaupasta sen pystyy jo lataamaan käyttöön.

Android N-versiolle pääsee muuten parhaillaan ehdottomaan nimeä täältä.

Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uusi Google Kuvat on täällä!
Uusi Google Kuvat on täällä!
29 toukokuuta, 2015

Google I/O kehittäjätapahtuma käynnistyi eilen. Etukäteen huhuttiin jo paljon uudistuneesta Google Kuvat -palvelusta ja ...

Uusi Google Kuvat on täällä!
Uusi Google Kuvat on täällä!
29 toukokuuta, 2015

Google I/O kehittäjätapahtuma käynnistyi eilen. Etukäteen huhuttiin jo paljon uudistuneesta Google Kuvat -palvelusta ja ...

Tehokasta tapahtumasuunnittelua - kiitos kaikille osallistujille!
Tehokasta tapahtumasuunnittelua - kiitos kaikille osallistujille!
20 toukokuuta, 2015

Järjestimme eilen Chrome-tapahtuman Helsingin Hilton Kalastajatorpalla yhteistyössä Googlen ja Businessforumin kanssa ku...