Päivitys 4.7.2016: Android sovellukset nyt saatavilla Asus Chromebook Flip ­malleihin

Google I/O-tapahtuman mielenkiintoiset julkistukset jatkuivat Chromebookeihin liittyvällä ilmoituksella, jonka mukaan Android mobiilisovellukset ovat pian käytettävissä myös ChromeOS-tietokoneiden valituissa malleissa.

Ensimmäiset valituista malleista saavat tuen jo kesäkuun puolessa välissä, muiden tuen saapuessa myöhemmin syksyllä. Ensimmäiseksi tuetut mallit ovat:

  • Acer Chromebook R11
  • Asus Chromebook Flip
  • Google Chromebook Pixel (2015)
Android-sovellusten hallinta Chromebookeille tulee toimimaan kuten keskitettyyn hallintaan liitettyjen Chrome-sovellustenkin hallinta, joka mahdollistaa valikoitujen sovellusten asentamisen keskitetysti, sekä white ja black listaukset. 

Mitä hyötyä uudistus käytännössä tuo?

Sovellusten laajeneminen Chrome-tietokoneissa tulee käytännössä tarkoittamaan huomattavasti laajempaa lisätoimintojen valikoimaa, lisättyjä offline-ominaisuuksia ja kosketusnäytöllisille Chromebookeille kosketusominaisuuksia tukevia toimintoja, joita monet ovat toivoneet.

Koulut saavat uudistuksen kautta käyttöönsä runsaan valikoiman erilaisia oppimispelejä, kuten suositut Kahoot ja Quizlet. Myös suomalaiskouluissa laajasti käytössä olevalla Wilmalla on oma sovelluksensa, unohtamatta musiikin opiskeluun liittyviä sovelluksia tai vaikkapa kuvankäsittelyyn.
Kurkista Google Play:n Education-kokoelmaan täältä.

Yritykset hyötyvät uudistuksesta esimerkiksi monien tuottavuustyökalujen ja erittäin suosittujen sosiaalisten palveluiden muodossa. Kiinnostavimpia mahdollisuuksia tällä hetkellä saattavat olla mahdollisuudet hyödyntää Skypeä Chromebookilla sekä Microsoft tuotteita niiden omissa sovelluksissa.
Kurkista Google Play:n Yritys-kokoelmaan täältä.

Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Android sovellukset saapuvat Chromebookeihin
Android sovellukset saapuvat Chromebookeihin
20 toukokuuta, 2016

Päivitys 4.7.2016: Android sovellukset nyt saatavilla Asus Chromebook Flip malleihin

Tehokasta tapahtumasuunnittelua - kiitos kaikille osallistujille!
Tehokasta tapahtumasuunnittelua - kiitos kaikille osallistujille!
20 toukokuuta, 2015

Järjestimme eilen Chrome-tapahtuman Helsingin Hilton Kalastajatorpalla yhteistyössä Googlen ja Businessforumin kanssa ku...

Googlen uudet sovellukset: Allo, Duo ja Spaces
Googlen uudet sovellukset: Allo, Duo ja Spaces
19 toukokuuta, 2016

Googlen vuotuinen kehittäjätapahtuma I/O starttasi eilen Kaliforniassa ja uutisvirta täyttyikin pian monista herkullisis...