Aamukahvin jälkeen hyppään työpisteelle ja avaan sähköpostin. Uusi viesti asiakkaalta – kyseessä laitetiedot käyttöönottoja varten. Varmistan laitetietojen olevan oikein. Hetken kuluttua lähetän asiakkaalle viestin: “Laitteiden ZTE tehty. Valmiina toimitukseen.”

Jokainen uusi laitehankinta vaatii aina käyttöönoton (eng. deployment). Oli kyseessä uusi verkkoreititin, älypuhelin tai tietokone, mikään laite ei ole heti pakkauksesta otettaessa valmis käyttöön. Asetusmääritysten tekeminen, käyttäjäprofiilien luonti, muihin järjestelmiin liittäminen sekä ohjelmiston päivittäminen – tai joskus jopa asentaminen – ovat kaikki osa laitteen käyttönottoa. Toisinaan käyttöönottoon voi mennä kymmeniäkin minuutteja. Tämä aika on pois muista työtehtävistä ja tauoista.

Chromebookin suosio on ilmiselvää

Suurissa organisaatioissa uusien laitteiden manuaalinen käyttöönotto vie tuhottomasti aikaa lähituelta tai organisaation työntekijöiltä. Chromebookin suosio onkin siksi ilmeistä. ESG:n tekemässä vertailussa* Chromebookin manuaalinen käyttöönotto todettiin 76% nopeammaksi Windows-läppäreihin verrattuna. ESG:n tutkimuksissa Windows-laitteen käyttöönottoon kului keskimäärin yli 25 minuuttia. Chromebookilla samoihin konfigurointeihin kului keskimäärin 6 minuuttia.

Ennätysmäisestä nopeudesta huolimatta tuo 6 minuuttia per laite voi isoissa toimituksissa muodostua usean tunnin työksi. Markkinoilla näkee myös tarjottavan laitteiden käyttöönottopalvelua, mutta tämäkin voi olla suuri kuluerä ja hidastaa laitteiden toimitusprosessia. Voisiko laitteiden käyttöönoton suorittaa nopeammin tai jopa automaattisesti verkkoyhteydellä?

ZTE:n avulla laitteiden käyttöönotto tapahtuu murto-osalla manuaalisen käyttöönoton ajasta

Chromebookien Zero-touch enrollment -aikakausi sai alkunsa 2021, kun ensimmäiset ZTE-yhteensopivat laitteet tulivat markkinoille. ZTE:n avulla satojen laitteiden käyttöönotto tapahtuu murto-osalla manuaalisen käyttöönoton ajasta.

ZTE-prosessi on yksinkertaisuudestaan huolimatta vaikuttava. Googlen valtuuttama ZTE-kumppani lähettää käyttöönotettavien laitteiden tiedot Googlen hallintaan, jolloin tapahtuu laitteiden pre-provisiointi. Kun toimitettu laite käynnistetään, laite saa välittömästi verkkoon yhdistäessään tiedon pre-provisioinnista. Laite saa netin kautta automaattisesti kaikki sille tarkoitetut asetusmääritykset, sovellustiedot ja tietoturvamääritykset. Käyttäjän kirjautuessa laitteelle on kaikki jo valmista. Voisi jopa sanoa, että laitteen käyttöönotto on tehty jo ennen sen poistamista pakkauksesta!


ZTE:tä varten asiakas tarvitsee siis kolme asiaa:

  1. ZTE-yhteensopivat laitteet
  2. Tarvittavat ZTE-tiedot, kuten sarjanumero ja pre-provisiointi tokeni
  3. Chromebookien Zero-touch-käyttöönottojen kumppanin.

Jälkimmäisin on näistä tärkein; hyvä ZTE-kumppani osaa neuvoa yhteensopivien laitteiden hankinnassa sekä tarvittavien laitetietojen saamisessa. Cloudpointille ZTE-prosessi on tuttu, ja toteutamme satoja ZTE-käyttöönottoja kouluille ja yrityksille joka viikko.

Poikkeuksellinen osaaminen tulee prosessin sisäistämisestä – ei vain sen toteuttamisesta. Näin asiakkaamme saavat yhdellä sähköpostilla tehtyä satojen laitteiden käyttöönoton muutamassa minuutissa. Työntekijöiden pitkät ohjeet laitteiden käyttöönottamiseksi voi laittaa sivuun, ja jokainen voi keskittyä siihen, minkä osaa parhaiten.

Ja koska käyttöönotto on tärkein osa uuden laitteen hankintaa, Cloudpoint tarjoaa Chrome-laitehallintalisenssiensä ohella zero-touch-käyttöönoton ilmaiseksi.

* ESG Technical review, Google Chrome OS: Accelerating Device Lifecycle Management, heinäkuu 2020

 

Lue lisää:

Zero-Touch-käyttöönotto Chrome-laitteille

Atte BIO

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!