Google Classroomiin integroituva tai omana sovelluksenaan käytettävä Trelson Assessment on koetyökalu, joka mahdollistaa turvallisen, monimuotoisen ja monipuolisen koeympäristön. Trelson Assessment toimii suomeksi ja sen käyttöön on saatavilla myös koulutuksia sekä 1.4. alkaen myös ohjekirjasto suomeksi.

Opettajilta opettajille

Trelson Assessment kehitettiin alunperin ruotsalaisten opettajien kanssa yhteistyössä maan valtakunnallisia kokeita varten, mutta se palvelee nykyään opettajia ja oppijoita yli 15 maassa yhdeksällä kielellä. Sovelluksen takana on ruotsalainen opetusalan it-yritys Online Partners AB, jonka palkkalistoilla on myös opettajia. 

Sekä yrityksen koko että pedagoginen henkilöstö takaavatkin matalan kynnyksen vaikuttamisen sovelluksen toiminnallisuuksiin. Trelsonin pedagogisessa kehittämisessä otetaan jatkuvasti huomioon opetuskentältä saatava palaute, viimeisimpänä esimerkkinä tästä arviointipalautteen antamiseen liittyvä kehitystyö ja oppilaiden mahdollisuus tallentaa vastauksensa puhuttuna.

Tehtävätyyppejä kaikkiin tarpeisiin

Trelsonin lähtökohtana on ollut vastata oppijoiden ja opettajien tarpeisiin digitaalisena koeympäristönä. Käytännössä vaatimuksina on siis helppokäyttöisyys, monipuolisuus ja turvallisuus. 

Trelson Assessment on sekä käyttölogiikaltaan että ulkoasultaan Google Workspace -sovellusten kaltainen. Tuttuus helpottaa käyttöä, mutta ei vaadi Googlen sovellusten tuntemusta tai käyttöönottoa – Google-tili opetuksen järjestäjän täytyy kuitenkin tarjota, jotta sovellukseen voi kirjautua.

Tehtävätyyppejä on monipuolisesti. Perinteisen esseekokeen lisäksi Trelsonilla voi luoda uuden monivalintakyselyn, tuoda sinne valmiiksi tehdyn Google Forms -pohjan tai luoda aukkotehtäviä. Myös drag & drop -tyyliset yhdistelytehtävät onnistuvat. Lisäksi koealustalla on otettu huomioon saavutettavuus – vastauksia voi tallentaa sanallisesti, kysymyksiä voi luetuttaa koneäänellä ja visuaalisia asetuksia voi asettaa yksittäisille oppijoille erikseen.

Trelson Assessment -koeympäristön voi sulkea eri laitetyypeillä ja määrittää lähteiksi erikseen avautuvat nettisivut, pdf-tiedostoja, Youtube-videoita tai muita mediatiedostoja. Vastaukset voi myös halutessaan anonymisoida arviointiprosessin ajaksi arvioinnin tasapuolisuuden takaamiseksi.

3

Tule mukaan workshopiin ITK-messuilla!

Trelson Assessment on esillä ITK-messuilla workshopissa 19.4. klo 14.00-17.00. Mukana on Cloudpointin ja Online Partnersin asiantuntijat, ja käymme pajan aikana läpi kokeen luomisen sekä eri toiminnot niin oppilaan kuin opettajankin näkökulmasta. Ilmoittaudu mukaan ITK-messujen sivuilta, paikkoja on rajallisesti! Trelson Assessmentista sekä Cloudpointin ja Googlen palveluista voit tulla juttelemaan myös osastollemme heti hotellin vastaanottoaulan tasolla paikoilla 332-333.

Mikäli haluat tutustua Trelson Assessmentiin jo ennen ITK-messuja, kysy lisää myynti@cloudpoint.fi. Erityisesti Cloudpointin vanhojen Chromebook-hallintalisenssin ostajille tarjolla on määräaikainen kokeilujakso jo nyt sekä kirjalliset käyttöohjeet myös suomeksi 1.4. alkaen.

Lue lisää Trelson Assessmentista Cloudpointin verkkosivuilta. Muista myös muu pedagoginen koulutustarjontamme sekä opettajille että oppilaille Google for Education -osaamisenne varmistamiseksi.

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Stop Huumeille yhdistyksessä työskennellään Google Apps-sovelluksilla
Stop Huumeille yhdistyksessä työskennellään Google Apps-sovelluksilla
15 toukokuuta, 2014

Stop Huumeille ry on vuonna 2000 perustettu päihdekuntoutujien vertaistukeen keskittynyt yhdistys. Toiminta aloitettiin ...

Classroom vinkki: ota tehtävien arvosanat talteen
Classroom vinkki: ota tehtävien arvosanat talteen
23 syyskuuta, 2016

Opintokokonaisuuden aikana Classroom kursseille saattaa kertyä useitakin tehtäviä, joista yleensä ainakin osa sisältää m...

Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
Cloudfinderin avulla turvaat tietosi pilvipalveluissa
17 huhtikuuta, 2014

Pilvipalvelut ovat muokanneet IT-ympäristöä viime vuosina. Ketterä ohjelmistokehitys ja lyhentyneet projektien kestot, s...