Oppiva Invest Oy on Suomen valtion erityistehtäväyhtiö, joka rahoittaa suomalaisia koulutusvientiin keskittyviä tai toisen asteen ammatilliseen koulutukseen oppimisratkaisuja kehittäviä yrityksiä. Oppimisen tietosuojapalvelu Edudata on mukana rahoitettavien palvelujen joukossa. Kansainvälisille markkinoille palvelu tuotetaan Edudata-nimellä, Suomessa palvelu tunnetaan Luuppi-tietosuojapalveluna.

Mikä on Edudata?

Edudata on tietosuojapalvelu kuntien ja muiden henkilötietorekisterinpitäjien tietosuojan hallintaan. Erityisen kätevä palvelu on kouluissa ja oppilaitoksissa, joissa opettajilla on tavallisesti käytössä opetuksessaan kymmeniä tai jopa satoja erilaisia digitaalisia palveluja.

Turvallinen oppimisympäristö kaikille

Sähköiset oppimateriaalit, palvelut ja sovellukset voivat rikastaa oppimista ja opetusta valtavasti eri luokka-asteilla. Kaikki sisällöt ja palvelut eivät kuitenkaan sovi sellaisenaan opetuksen työvälineiksi.

Opetuksessa käytettävien sovellusten ja palveluiden tulee olla sisällöltään arvioituja ja niiden henkilötietojen käsittelyn tulee olla sovittua ja hallittua. Opetuksen järjestäjän vastuulla on taata, että oppilaiden henkilötiedot eivät joudu vääriin käsiin opetuksen aikana.

Edudata säästää opetuksen järjestäjän aikaa

Edudatassa on arvioituna jo yli 4000 erilaista opetuksessa käytettävää palvelua. Kun yhden palvelun tarkastamiseen EU:n tietosuoja-asetuksen ja paikallisen lainsäädännön näkökulmasta kuluu aikaa noin 3-4 tuntia, säästää Edudata tuhansia tunteja ammattilaisten aikaa. Sen lisäksi se mahdollistaa turvallisen ja suojatun oppimisympäristön oppijoille eri luokka-asteilla.

Askel askeleelta Eurooppaan

Edudatan juuret ovat suomalaiset ja nyt myös Ruotsissa sekä Norjassa käytetään Edudata-tietosuojapalvelua. Iso-Britannia, Tanska ja Viro ovat seuraavana vuorossa. Kansainvälistymisen niin yleissivistävän kuin ammattillisenkin opetuksen oppilaitoksien hyödyksi mahdollistaa Oppiva Investin rahoitus.

Lue lisää Edudatasta tämän linkin kautta ja kysy tarkemmin lauri@edudata.io

Kopio tiedostosta Kopio tiedostosta edudata-logo-full

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Data Privacy Day ja Jalanjälki tulevaisuuteen
Data Privacy Day ja Jalanjälki tulevaisuuteen
26 tammikuuta, 2024

Tietosuojapäivän historia ylettyy jo toista vuosikymmentä taaksepäin ajasta, jossa elämme tänä päivänä. Idea Data Privac...

Edudata.io oppilaan, opettajan ja opetuksen järjestäjän asialla
Edudata.io oppilaan, opettajan ja opetuksen järjestäjän asialla
21 helmikuuta, 2023

Luuppi-tietosuojapalvelusta on julkaistu uusi versio ja samalla palvelun brändinimessä on alkanut esiintyä myös Edudata....