Yhden kunnan kouluissa voi olla käytössä jopa satoja eri digitaalisia opetussovelluksia, joista jokaisen tietosuoja-asetuksista pitäisi pysyä kärryillä. Tietosuojan tarkistaminen on välttämätöntä, ja opetuksen järjestäjän tulee vastata siitä.

Tarkistaminen ja jatkuva seuranta ovat kuitenkin vaativia, tarkkuutta vaativia urakoita eikä kunnassa välttämättä ole aikaa ja mahdollisuutta käydä läpi satojen opetussovellusten tietosuojaehtoja.

Cloudpointin Luuppi-tietosuojapalvelu on ratkaisu tähän.

Miten Luuppi toimii?

Kun tilaat Luupin, asiantuntijamme tarkistavat puolestasi kaikkien kuntasi käytössä olevien sovellusten tietosuojan. Ensimmäisen tarkastuksen jälkeen seuraamme, tapahtuuko sovelluksen tietosuoja-asetuksissa myöhemmin muutoksia, joihin pitäisi reagoida.

Opetuksen järjestäjän tehtävänä on vain tehdä päätös siitä, otetaanko Luuppi-asiantuntijoittemme hyväksymä sovellus käyttöön. Me ehdotamme, sinä päätät!

Luupin ansiosta opetuksen järjestäjä voi huokaista helpotuksesta: koulun henkilökunnan tai vanhempien ei tarvitse olla huolissaan, että oppilaiden käytössä olisi sovelluksia, joissa on mainontaa tai muutoin asiatonta sisältöä.

Käytössä jo kymmenissä suomalaiskunnissa!

Jo kymmenet pienet ja suuret suomalaiskunnat ja -kaupungit  ovat hankkineet mielenrauhaa tietosuoja-asioissa. Viimeksi palvelun ovat valinneet muun muassa Kuopio, Hämeenlinna, Kerava, Taivassalo, Kuusamo, Kristiinankaupunki ja Naantali - vain muutamia mainitaksemme. Ja lisää tulee koko ajan!

Näin Kuusamossa kommentoidaan Luuppi-palvelua:

“Olemme Luupin kautta saaneet selkeyttä opetuksessa käytössä olevien sovellusten sekä palveluiden käyttöönottoon. Meidän ei koulupuolella tarvitse enää itse yrittää tarkistaa sovelluksia, vaan voimme ilmoittaa ne Luupin kautta arviointiin ja saamme asettamiemme taustakysymysten pohjalta selkeän vastauksen siitä, mitä meidän tulee ottaa huomioon kyseisen sovelluksen tai palvelun kanssa, jos sitä opetuksessa haluamme hyödyntää. Yksi yhteinen listaus hyväksytyistä sovelluksista ja palveluista on tulosten pohjalta helppo muodostaa ja antaa opettajille tarjolle.”

- Jaana Virtanen, Kuusamon peruskoulujen TVT-kehittäjä


Ota yhteyttä tästä, niin katsomme myös sinun kuntasi tietosuojaa luupintarkasti!

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset: