Zero touch -käyttöönotto (zero touch enrollment, ZTE) on Cloudpointin tarjoama palvelu, jonka avulla suurikin määrä Chrome OS -laitteita, kuten Chromebook-kannettavia, voidaan liittää helposti ja nopeasti yrityksen tai oppilaitoksen omaan keskitettyyn laitehallintaan

Kun loppukäyttäjä saa laitteensa, hänen täytyy vain yhdistää laite verkkoon ja kirjautua sisään. Tämän ansiosta säästetään merkittävä määrää aikaa, vaivaa ja rahaa, kun jokaista yksittäistä laitetta ei tarvitse asentaa käyttökuntoon manuaalisesti erikseen.

Kätevä palvelu on kasvattanut suosiotaan entisestään pandemia-aikana, kun yritys voi välittää myös etätyössä olevalle työntekijälleen toimivan, oman organisaation asetuksin valmistellun laitteen tietoturvan kärsimättä. 

Cloudpoint on Googlen virallinen zero touch -käyttöönottojen kumppani. Olemme tehneet zero touch -käyttöönottoja jo tuhansiin laitteisiin! 

Miten zero touch -käyttöönotto etenee Cloudpointin kanssa?

1. Asiakas hankkii Chrome OS -laitteita

Asiakas hankkii zero touch -yhteensopivia Chrome OS -laitteita (luettelo yhteensopivista laitteista tässä). 

2. Pääkäyttäjä luo ennakkoasetustunnisteen

Asiakkaan pääkäyttäjä luo omassa Googlen hallintapaneelissaan organisaatiolleen ennakkoasetustunnisteen (pre-provisioning token). Asiakas voi myös pyytää Cloudpointia luomaan tunnisteen. Tämän jälkeen asiakas toimittaa Cloudpointille hankkimiensa laitteiden mallit ja laitetunnisteet (attested device id) ja organisaatiolleen luoman ennakkoasetustunnisteen. 

3. Cloudpoint rekisteröi laitteet Googlelle

Cloudpoint rekisteröi laitteet Googlelle, minkä jälkeen laitteet ovat nyt ennakkovalmistellussa tilassa. Asiakkaan organisaation pääkäyttäjä näkee listan ennakkovalmistelluista laitteista omassa Googlen hallintapaneelissaan. 

4. Loppukäyttäjä saa laitteen ja käynnistää sen

Asiakkaan organisaatiossa loppukäyttäjä, esimerkiksi oppilaitoksessa opettaja, saa laitteen, ja yhdistää sen wifi-verkkoon. Käynnistyshetkellä laite tarkistaa automaattisesti, onko se rekisteröity ZTE-laitteeksi Googlen palvelussa.

5. Google tarkistaa laitteen identiteetin

Zero touch -käyttöönotto on suunniteltu turvallisuus etusijalla. Chromebookin Titan C -tietosuojasiru auttaa laitteen käynnistyshetkellä Googlea vahvistamaan laitteen identiteetin. Tämä estää mahdollisen väärennettyjen laitteiden aiheuttaman tietoturvauhkan.

6. Loppukäyttäjä voi nyt kirjautua sisään

Kun laitteen identiteetti on vahvistettu, laite kirjautuu automaattisesti asiakkaan domainiin ennakkoasetusten mukaisesti ja organisaatiolle määritetyt asetukset tulevat laitteessa käyttöön. Loppukäyttäjä voi nyt kirjautua sisään ja ryhtyä töihin.

Katso alta opastusvideo zero touch -käyttöönoton vaiheista.

 

 

Onko Chrome-laitteiden hankkiminen suunnitelmissa? Ota meihin yhteyttä, niin hoidetaan samalla myös zero touch -käyttöönotto kuntoon! 

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!