Kokosimme Chromebookien hankintaa harkitsevalle Chromebook-tietopaketin, jonka avulla pääset helposti Chromebook-tietolähteiden äärelle. Jos et löydä tästä listasta vastauksia kysymyksiisi, ota yhteyttä Cloudpointiin. Me olemme toimittaneet Suomen kouluihin noin 150 000 Chromebookia, joten tunnemme laitteet kuin omat taskumme.

Mikä on Chromebook? 

Chromebook on tietokone, jossa on nopea, helppokäyttöinen ja turvallinen Chrome-käyttöjärjestelmä. Sen käyttö pohjautuu pilviteknologiaan: kaikki käyttämäsi tiedostot tallentuvat automaattisesti Googlen pilvitallennustilaan. Pääset kaikkiin tietoihisi käsiksi milloin vain ja mistä tahansa laitteelta kirjautumalla sisään omilla Google-tunnuksillasi. 

Millainen on Chromebookeissa oleva Chrome OS -käyttöjärjestelmä? 

Lue tästä monipuolinen kuvaus Chromebookeissa käytössä olevasta Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmästä.

Minkä merkkisiä Chromebookeja on olemassa? 

Chromebookeja valmistavat lähes kaikki suuret laitevalmistajat. Esimerkiksi tästä linkistä voit tutustua valikoimaan eri merkkisiä Chromebookeja.

Onko Chromebook turvallinen? 

On, erittäin. Chromebookit on rakennettu monitasoisen suojauksen näkökulmasta: jos jokin suojaustaso sattuisi pettämään, muut ovat edelleen voimassa. Sinun ei myöskään tarvitse miettiä virustorjuntaohjelmien hankkimista tai päivittämistä, sillä Chromebookeihin on aina asennettuna uusin ja turvallisin suojauspäivitys. Päivitykset tapahtuvat automaattisesti Chromebookin käytön taustalla, joten työnteko ei katkea päivitysten takia koskaan. 

Lue suojausominaisuuksista lisää tästä.

Mitä tarkoittaa, kun puhutaan Chromebookien liittämisestä keskitettyyn hallintaan? 

Keskitetyn laitehallinnan avulla yksittäinen Chromebook liittyy osaksi suurempaa kokonaisuutta. Kun esimerkiksi yrityksessä tai koulussa on käytössä kymmeniä tai jopa satoja laitteita, on kätevää, että kaikille laitteille voidaan yhdestä hallintapaneelista asentaa kerralla samat asetukset.Tämä säästää valtavasti aikaa, rahaa ja vaivaa. 

Yrityksen tai oppilaitoksen pääkäyttäjä voi parilla napinpainalluksella määritellä kaikkiin laitteisiin esimerkiksi laitteissa käytettävät oletussovellukset tai wifi-verkon asetukset, jotka tulevat voimaan saman tien. Kaikkiaan erilaisia asetusmahdollisuuksia on yli 200. Hallintapaneeli on pilvipohjainen, joten pääkäyttäjä voi säätää asetuksia milloin ja mistä vain. 

Katso tästä video, joka esittelee Chromebookien keskitetyn hallinnan etuja oppilaitoksissa.

Mikä on laitehallintalisenssi? 

Jotta edellä kerrottu keskitetty laitehallinta on mahdollista, tarvitaan Chrome-laitteiden laitehallintalisenssi. Oppilaitoksille se on nimeltään Chrome Education Upgrade ja yrityksille sekä järjestöille Chrome Enterprise Upgrade.

Lisenssi on maksullinen ja sen voit ostaa Cloudpointista. 

Miten otan Chromebookin käyttöön? 

Lue tästä Chromebookin käyttöönotto-opas

Kouluuni tai yritykseeni aiotaan hankkia kerralla suuri määrä chromebookeja. Niiden käyttöönotto tuntuu hurjalta urakalta. Miten kannattaisi toimia?

Nyt on zero touch -käyttöönoton aika! “Nollakosketuksen taktiikalla” suurikin määrä Chromebookeja saadaan nopeasti käyttöön ilman, että jokainen laite tulee asentaa käyttövalmiiksi yksitellen. Cloudpoint on Googlen virallinen zero touch -käyttöönottojen kumppani, joten meiltä saat tähän kaiken avun. 

Miten siirrän vanhan Mac- tai windows-tietokoneeni sisällön chromebookiin?

Lue ohjeet siirtämiseen tästä.

Olen tottunut käyttämään microsoft office -tiedostoja. Voinko käyttää niitä chromebookilla?

Kyllä voit. Katso ohjeet tästä.

Mitä kaikkea chromebookeilla voi tehdä?

Vaikka mitä! Chromebook sopii yhtä lailla kansainvälisten suuryritysten käyttöön kuin suomalaisten peruskoulujenkin työvälineeksi. Joukon käteviä käyttövinkkejä löydät tästä linkistä.

Chromebookin käyttökokemuksen tulee olla sujuva kaikenlaisille käyttäjille. Siksi Chromebookeissa on paljon hyödyllisiä esteettömysominaisuuksia.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!