Google Workspace -sovellukset ovat saaneet kesällä lukuisia uusia ominaisuuksia. Seuraavat kolme nostoa jokaisen kesälomiltaan kömpivän pedagogin tai toimistoonsa palaavan asiantuntijan on hyvä tietää!

1. Google Forms tallentaa keskeneräiset vastaukset

Forms on jo pitkään ollut sovellus, jota käytetään yrityksissä ja oppilaitoksissa erilaisten sähköisten kyselyiden, palautteiden, kokeiden ja itsearviointien tekoon. Ongelmia on aiheutunut silloin, kun nettiyhteys on ollut heikko tai vastaaja on vahingossa sulkenut lomakkeen ennen sen lähettämistä. Pahimmillaan pitkä vastausurakka on haihtunut bittiavaruuteen. 

Elokuun ja syyskuun aikana Google Forms päivittyy automaattisesti kaikilla Google Workspace -käyttäjillä keskeneräiset vastaukset tallentavaksi. Tallennettu versio löytyy klikkaamalla jaettua linkkiä uudelleen ja vastaukset säilyvät 30 päivää ensimmäisestä tallennuksesta lukien.

 

2. Esitä Meetiin suoraan Docsista, Slidesista ja Sheetsista

Kesän aikana Meet on päivittynyt ulkoasultaan ja samalla sen käyttöä muiden keskeisten Workspace-sovellusten kanssa on sujuvoitettu. Docsin, Slidesin ja Sheetsin oikeasta yläkulmasta voi liittyä suoraan Meet-kokoukseen ja esittää dokumentin osallistujille ilman sovelluksen vaihtoa!3. Docsiin muistilista ja entistä kehittyneemmät tägit sekä linkit 

Tehtävälistojen tekeminen, töiden järjestely sekä osoittaminen tietyille henkilöille sekä töiden valmistumisen seuranta helpottuvat entisestään. Docsiin voi nyt luoda muistilistoja työkaluvalikon ylärivistä luettelomerkinnän vasemmalta puolelta. @-merkillä voi mukaan lisätä henkilön, päiväyksen, kalenterimerkinnän tai tiedoston, jonka voi myös avata esikatseltavaksi Docsin rinnalle.


Muut kesän aikana tulleet päivitykset ja uudet ominaisuudet löytyvät osoitteesta bit.ly/lisenssitjasovellukset. Sivustoon on kerätty päivityksiä oppilaitosten näkökulmasta, mutta yhtälailla pääosa niistä soveltuu myös yrityksissä hyödynnettäviksi. Opettajille tarjoamaamme sovelluskoulutukseen voi tutustua tällä sivustolla

Blogisarjan toisessa osassa kurkkaamme syksyllä tuloilla olevaan kolmeen merkittävimpään Google Workspacen uuteen ominaisuuteen!

- Sami Marttinen, pedagoginen asiantuntija, Google Certified Trainer

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset: