Google for Education on oppilaitoksille suunnattu kokonaisuus, joka sisältää kannettavat Chromebook-tietokoneet, sähköiseen oppimisen koordinointiin kehitetyn Google Classroom -alustan sekä kattavan valikoiman Google Workspace for Education -sovelluksia. Google for Education -ratkaisujen ytimessä ovat yhteistoiminta, osallisuus ja vuorovaikutus, ja ne soveltuvat erinomaisesti myös akateemisten taitojen oppimisen välineiksi. x

Toukokuussa 2021 julkaistussa Cloudpointin koulutustarjonnassa Google for Education -ratkaisut on sovitettu tukemaan suomalaisen opetussuunnitelman toteuttamista. Pedagoginen näkökulma on mukana jo peruskoulutuksissa ja sen osuus painottuu kohti syventäviä koulutuksia. 


Opettajien peruskoulutukset

Cloudpointin Google for Education -peruskoulutukset kattavat Chromebookien käytön ja laitekohtaiset ominaisuudet, kuten monipuoliset esteettömyystoiminnot. Drive-pilvipalvelu, tekstinkäsittely sekä diaesitysten teko oppilaiden tuottamisen työvälineinä tulevat myös tutuksi. Classroomin perusteet johdattelee puolestaan käyttäjän monipuoliseen oppimisen ohjaamiseen myös lähiopetuksen aikana. Käyttäjänhallintakoulutus antaa vahvan pohjan Google for Education -ratkaisujen hallintaan.


Opettajien jatkokoulutukset

Oppilaiden osallistaminen, monipuolinen arviointi ja oman oppimisen tuominen esiin ovat opetussuunnitelman perusta. Näihin teemoihin syvennytään Cloudpointin Google for Education -
jatkokoulutuksissa
, joissa syvennytään mm. Classroomin käyttöön arvioinnin apuna, Meetin, Chatin ja Jamboardin käyttöön yhteisöllisyyden ja osallisuuden luomisessa sekä opettajien ja oppilaiden ylläpitämien sivustojen luomiseen Google Sitesilla.


Jatkokoulutuksista löytyy myös pari Google Workspace for Educationin ydinsovelluksen ulkopuolista sovellusta - Wevideo ja Youtube ovat erinomaisia työkaluja esimerkiksi flipped learning -pedagogiikkaan!


Mitä koulutuksistamme on sanottu lukuvuonna 2020-2021?

  • “Kiitos loistavasta koulutuksesta! Kouluttaja eteni rauhallisesti ja sitä oli helppo seurata.” 
  • “Erittäin hyvin vedetty setti. Mukavasti otettiin jengin kysymykset huomioon ja niihin vastattiin pätevästi.” 
  • “Kiitos rauhallisesta esityksestä ja siitä, että oli aikaa omille testaamisille.” 
  • “Pitkästä aikaa nopein kaksituntinen. Hyvä koulutus!” 


Tutustu koulutuksiin ja tilaa!

Tutustu koulutuksiin tästä linkistä ja varaa oppilaitokseesi sopivin koulutus! Räätälöimme sen taatusti toiveittesi mukaiseksi!Blogissa myöhemmin:

Cloudpointin koulutuksia esittelevän blogisarjan toisessa osassa perehdytään Cloudpointin syventäviin Google for Education -koulutuksiin. Niiden perusta on osallistujan omassa pedagogisessa osaamisessa ja sovellusten ominaisuudet lähinnä mahdollistavat sen digitaalisen toteuttamisen.


(Kuva: Unsplash)

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!