Syksy tuo uusia oppilaita, opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä sekä uudenlaisia käytänteitä kouluihin. Myös moni tuttu digityökalu on päivittynyt kesän aikana, ja voi sisältää ominaisuuksia, jotka auttavat niin oppijoita kuin opettajiakin saavuttamaan työskentelytavoitteensa entistä paremmin. Ennakoiva organisaatio varmistaakin sekä oppijoiden että opettajien ja muun henkilökunnan osaamisen uuden lukuvuoden alkaessa.

Oppilaiden ja opiskelijoiden pajat

Oppilaitoksissa keskitytään usein vain opettajien osaamisen kehittämiseen. Ammattitaidon kehittäminen on tietenkin asia erikseen, mutta välinetaitoja, kuten digitaidot, voi kehittää organisaation sisällä myös oppijalähtöisesti. Cloudpointin Google for Education -pajat oppilaille ja opiskelijoille on tiivis mutta kattava kokonaisuus, joka sopii niin perusasteen varttuneemmille oppilaille kuin toiselle asteellekin - sisältöä ja lähestymistapaa räätälöidään kohderyhmän mukaan. 

Pajakokonaisuus kattaa 4 x 45 minuutin koulutukset, joihin osallistutaan opettajan muodostamalla etäyhteydellä. Tämä mahdollistaa useiden opetusryhmien samanaikaisen osallistumisen ja opettajan kautta tapahtuvan vuorovaikutuksen samalla, kun lapsi tai nuori itse voi keskittyä seuraamaan ja kokeilemaan pajan vinkkejä. Lue lisää pajoista koulutussivuiltamme!

PracticeSetsLaunchBlogHeader.max-800x450

Kattaus kesän aikana päivittyneistä ominaisuuksista opetukseen

Google for Education saa jatkuvasti uusia pedagogisia ominaisuuksia ja muita toimintoja, joista on hyötyä myös opetuksessa. Lyhyt tietoisku kesän uusista päivityksistä sekä tulevista ominaisuuksista auttaa ottamaan hyödyn irti digityövälineistä tehokkaammin heti syksyn aluksi. Tiivis 30 minuutin tietoisku sopii veson osasisällöksi tai mahtuu hyvin myös YS:n kylkeen. 

Tietoisku sopii niin yksittäiselle kuin usealle koululle samaan aikaan ja se voidaan tilata pidettäväksi useampaankin kertaan. Tämän linkin kautta pääsee lukemaan lisää tietoiskusta ja tekemään halutessaan tilauksen. Jos varsinainen Google for Education -koulutuskokonaisuus on enemmän organisaation tarpeisiin sopiva, voi niistä lukea lisää koulutussivuiltamme.

Uudet lukutaidot ja Google for Education

Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman osaamisen kuvaukset julkaistiin alkuvuodesta 2022 ja päivitetty versio tuoreeltaan kesäkuun alussa. Useissa kunnissa alettiin työstää paikallista digitaitostrategiaa kuvausten mukaisiksi joko suoraan tai soveltaen. Cloudpoint on ollut mukana kommentoimassa kehittämisohjelman osaamisen kuvauksia lukuvuoden 2021-22 aikana ja suunnitellut yhteistyössä eri kuntien kanssa niin paikallisia digitaitopolkuja kuin taitopassejakin ja kouluttanut tvt-tutoreita soveltamaan Google for Education -ratkaisuja kehittämisohjelman vaatimien taitojen hiomiseen. 

Google for Education -sovellukset ja Chromebook-laitteet palvelevat erinomaisesti myös Uudet lukutaidot -kehittämisohjelman käytäntöön viemisessä. Cloudpoint voi olla tukemassa tätä projektia yli kymmenen vuoden pedagogisella ja teknisellä kokemuksella sekä tarjoamalla mahdollisuudet tietoturvalliseen oppimisympäristöön tuoteperheestä riippumatta.

Mutta ennen uutta lukuvuotta on kesä ja loma. Rentouttavaa ja aurinkoista kesää blogin lukijoille!

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Classroom saa joukon uusia ominaisuuksia uudelle lukukaudelle
Classroom saa joukon uusia ominaisuuksia uudelle lukukaudelle
8 heinäkuuta, 2015

Vielä nautitaan lomista, mutta uutta lukukautta ajatellen Classroom saa jo joukon uusia ominaisuuksia. Mukana on muutami...

Classroom saa joukon uusia ominaisuuksia uudelle lukukaudelle
Classroom saa joukon uusia ominaisuuksia uudelle lukukaudelle
8 heinäkuuta, 2015

Vielä nautitaan lomista, mutta uutta lukukautta ajatellen Classroom saa jo joukon uusia ominaisuuksia. Mukana on muutami...

Classroomiin jälleen uusia toimintoja
Classroomiin jälleen uusia toimintoja
28 elokuuta, 2015

Uuteen lukukauteen valmistauduttiin Googlella jo heinäkuun puolella tuomalla Classroomiin uusia toimintoja ja tällä viik...