Google Kalenteri on yleinen perustyökalu ajanhallintaan yrityksissä ja oppilaitoksissa. Joissain työpaikoissa sitä käytetään johdetusti, osassa taas kukin käyttää sitä tavallaan tai on käyttämättä kokonaan. 

Tehokas kalenterinkäyttö voi parhaimmillaan parantaa työtehoa ja auttaa hallitsemaan työaikaa. Toimistotyössä edut tulevat selkeimmin esille esimerkiksi palaverien, niihin valmistautumisen tai hiljaisen työajan hallinnoinnissa. Projektien työajan budjetointi tuleville viikoille, Meet-palaverit ja muistioiden luominen niiden kautta onnistuvat helposti.

Myös opettaja tai oppija voi hyötyä kalenterin käyttämisestä. Vaikka lukujärjestys määrittelee viikoittaisen rungon työskentelylle, voi opettaja lohkoa kalenteriin itselleen ajan tuntien valmisteluun tai kokeiden korjaamiseen, ja oppija puolestaan esimerkiksi esitelmän tekoon tai esseen kirjoittamiseen. 

Hallittu työaika vähentää stressiä - tänään voi rauhassa keskittyä oleelliseen, jos ensi viikolle on määritelty oma aika odottavan työtehtävän hoitamiseen.

Kurkkaa seuraavalta lyhyeltä videolta, kuinka kalenterin käytön perusteet saa haltuuun! Ja laita tekstitys päälle, koska videolla ei ole puhetta.

 

Ydinsovellukset -blogisarja käsittelee Google Workspace for Educationin ytimeen kuuluvia dokumenttityökaluja erityisesti niiden peruskäyttöä syvemmästä näkökulmasta. Google Docs avasi yhteensä kahdeksanosaisen sarjan, ja tämä Kalenteria käsittelevä kirjoitus on viimeinen osa sitä.

Google Workspace for Education on kattava kokonaisuus opetusta, oppimista ja muuta oppilaitoksen arkea tukevia ja sujuvoittavia sovelluksia. Sovellusten ytimessä on yhteiskäyttö, mutta niiden ominaisuudet mahdollistavat yhteistoiminnan lisäksi myös yksilöllisen työskentelyn eri kouluasteilla. 

Nämä niin sanotut ydinsovellukset ovat tietosuojaltaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia oppilaitosten käyttöön soveltuvia työkaluja, eivätkä sisällä mainontaa. Jos kuntasi tai koulusi haluaa täydentää Google for Education -osaamistaan, voit käydä tutustumassa koulutuksiimme opettajille sekä työpajoihimme oppilaille.

 

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Chromebook App Hub kokoaa laajennukset yhteen paikkaan
Chromebook App Hub kokoaa laajennukset yhteen paikkaan
30 lokakuuta, 2019

Meiltä kysellään toistuvasti vinkkejä ja suosituksia Chromebookien laajennuksiin. Tarjonta on laaja ja sopivan sovelluks...

Olemme muuttaneet uusiin toimitiloihin
11 joulukuuta, 2017

Henkilöstömäärämme kasvaessa jo pitkään palvellut toimitilamme Kalliossa kävi ahtaaksi, joten koitti aika uuden toimisto...

Uudistunut Google Kalenteri
Uudistunut Google Kalenteri
18 lokakuuta, 2017

Google Kalenterin tietokoneella käytettävästä sovelluksesta on saapunut uudistettu versio. Organisaatioiden pääkäyttäjät...