Google Kalenteri on yleinen perustyökalu ajanhallintaan yrityksissä ja oppilaitoksissa. Joissain työpaikoissa sitä käytetään johdetusti, osassa taas kukin käyttää sitä tavallaan tai on käyttämättä kokonaan. 

Tehokas kalenterinkäyttö voi parhaimmillaan parantaa työtehoa ja auttaa hallitsemaan työaikaa. Toimistotyössä edut tulevat selkeimmin esille esimerkiksi palaverien, niihin valmistautumisen tai hiljaisen työajan hallinnoinnissa. Projektien työajan budjetointi tuleville viikoille, Meet-palaverit ja muistioiden luominen niiden kautta onnistuvat helposti.

Myös opettaja tai oppija voi hyötyä kalenterin käyttämisestä. Vaikka lukujärjestys määrittelee viikoittaisen rungon työskentelylle, voi opettaja lohkoa kalenteriin itselleen ajan tuntien valmisteluun tai kokeiden korjaamiseen, ja oppija puolestaan esimerkiksi esitelmän tekoon tai esseen kirjoittamiseen. 

Hallittu työaika vähentää stressiä - tänään voi rauhassa keskittyä oleelliseen, jos ensi viikolle on määritelty oma aika odottavan työtehtävän hoitamiseen.

Kurkkaa seuraavalta lyhyeltä videolta, kuinka kalenterin käytön perusteet saa haltuuun! Ja laita tekstitys päälle, koska videolla ei ole puhetta.

 

Ydinsovellukset -blogisarja käsittelee Google Workspace for Educationin ytimeen kuuluvia dokumenttityökaluja erityisesti niiden peruskäyttöä syvemmästä näkökulmasta. Google Docs avasi yhteensä kahdeksanosaisen sarjan, ja tämä Kalenteria käsittelevä kirjoitus on viimeinen osa sitä.

Google Workspace for Education on kattava kokonaisuus opetusta, oppimista ja muuta oppilaitoksen arkea tukevia ja sujuvoittavia sovelluksia. Sovellusten ytimessä on yhteiskäyttö, mutta niiden ominaisuudet mahdollistavat yhteistoiminnan lisäksi myös yksilöllisen työskentelyn eri kouluasteilla. 

Nämä niin sanotut ydinsovellukset ovat tietosuojaltaan EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia oppilaitosten käyttöön soveltuvia työkaluja, eivätkä sisällä mainontaa. Jos kuntasi tai koulusi haluaa täydentää Google for Education -osaamistaan, voit käydä tutustumassa koulutuksiimme opettajille sekä työpajoihimme oppilaille.

 

Sami M. BIO_final

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

ITK 2017 on kevään merkittävin Chrome-tapahtuma
ITK 2017 on kevään merkittävin Chrome-tapahtuma
3 huhtikuuta, 2017

Tämän viikon keskiviikosta perjantaihin meidän porukasta suuri osa suuntaa Hämeenlinnan Aulangolle ITK 2017 -tapahtumaan...

Kalenteri vinkki: muistutukset
Kalenteri vinkki: muistutukset
19 kesäkuuta, 2012

Hyvä tapa merkitä ja muistaa tärkeät tapahtumat Google Kalenterissa on asettaa niihin muistutus joko sähköpostilla ja po...

Gmailin uudistettu esikatseluikkuna yhteystiedoille
Gmailin uudistettu esikatseluikkuna yhteystiedoille
20 heinäkuuta, 2012

Jos liikutat hiiren Gmailissa jonkin yhteystietosi nimen päälle (ei tarvitse klikata), avautuu sinulle pieni esikatselui...