Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ammattilaisia. Kurkkaa Cloudpointiin -juttusarjassa tutustuaan Cloudpointin työntekijöihin ja cloudpointilaisten arkeen.

 
 Cloudpointin myyntitiimiin tammikuun lopussa 2021 hypännyt myyntipäällikkö Kari Rytkönen on myyntityön moniottelija. 

 

“Olen niin kauan tehnyt myyntihommia, että minua ei enää järkytä mikään”, Kari nauraa. 

Järkyttymistä ei tietysti pitäisikään kuulua arkeen kovin paljon, vaan enemmänkin normaalia myyntityötä, uusasiakashankintaa, yhteydenpitoa olemassa oleviin asiakkaisiin ja monenlaista asiakaspalvelua, kuten Kari työtään kuvailee. 

 

Kokenut myyjä osaa olla asiakkaiden kanssa oma itsensä. 

 

“Ihmiset ostaa, kun vuorovaikutus on normaalia eikä itse yritä olla mitään, mitä ei normaalisti ole. Nuorena yritti lähteä vetämään roolia tai kopioida jotakin myyntitekniikkaa. Eihän se toimi”, Kari pohtii työtään. 

 

Työssään Cloudpointilla Kari iloitsee siitä, että saa työskennellä Googlen ympäristöjen parissa. Googlen tuotteissa ja palveluissa Kari kiittää niiden helppokäyttöisyyttä ja edullisuutta sekä sitä, että yksittäisten ihmisten ja yhteisöjen on helppo pitää yhteyttä keskenään. 

 

“Google vaikuttaa tulevaisuuden ekosysteemiltä. Kuin olisi myymässä jotakin tulevaisuuden tuotetta, joka on jo olemassa.”

 

Karin työ liittyy vahvasti tietotekniikkaan, ja sen parissa Kari jatkaa vapaa-ajallaankin. Tietokonepelit ovat miehen keino irtaantua arjesta. Pelaamisen pariin Kari pääsi jo pienenä poikana, kun kaverin kotona oli Intelin PC huimalla 16-bittisellä suorittimella, jolla pääsi yhdessä kaverin kanssa pelaamaan. Lapsuudesta on jäänyt mieleen esimerkiksi strategiapeli Warcraft 1:n pelaaminen. 

 

“Vuonna -98 saatiin kotiin oma PC, taisi olla Intelin 486, jonka kanssa samaan aikaan saatiin nettiyhteys. Jos pelasin, niin lankapuhelinyhteys ei toiminut.”

 

Pelaamisessa Karia viehättää sen monipuolisuus: pelistä riippuen voi päästä täysin eri tunnelmiin ja maailmoihin. 

 

“Jos rakentaa kaupunkia, pääsee siihen kaupunkisuunnittelun maailmaan. Historiapeleissä pääsee historiatunnelmaan ja ammuskelupeleissä jutellaan kavereiden kanssa. Peleissä voi olla yhteisöllinen tai omassa mielikuvitusmaailmassaan.”

 

Karin Google-suosikki: 

“YouTube. Telkkaria ei tule paljon katsottua, mutta tubea katson paljon. Pystyn katsomaan eri genrejen videoita ja voin ladata omia pelivideoita.”

 

 

Lue aiemmat Kurkkaa Cloudpointiin -sarjan haastattelut:

Pedagoginen johtaja Jaakko Rekola 

Pedagoginen asiantuntija Sami Marttinen

Tietosuoja-asiantuntija Diana Descultescu 

Tietosuoja-asiantuntija Jasse Tenko

Myyntipäällikkö Jan Sarasvuo

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa tietosuoja-asiantuntija Jasse Tenko
Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa tietosuoja-asiantuntija Jasse Tenko
31 toukokuuta, 2021

Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ihmisiä. Kurkkaa Cloud...

Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa pedagoginen sekatyömies Jaakko Rekola
Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa pedagoginen sekatyömies Jaakko Rekola
3 toukokuuta, 2021

Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia, minkä myötä yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ammattilaisi...