Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ammattilaisia. Kurkkaa Cloudpointiin -juttusarjassa tutustuaan Cloudpointin työntekijöihin ja cloudpointilaisten arkeen. 

 

 
 

Tietosuoja-asiantuntija Diana Descultescun kanssa haastattelu tehdään Google Meetissä: marraskuussa 2020 Cloudpointilla työskentelyn aloittanut Diana työskentelee vielä suurimmaksi osaksi etänä niin kuin iso osa muistakin cloudpointilaisista. 

 

“Ehdin olla konttorilla ehkä pari viikkoa, kun hässäkkä alkoi. Etätyö sopii minulle erittäin hyvin. Enemmänkin olen huomannut, että voin innostua työstäni myös etänä, sillä joka päivä olen saanut oppia uusia asioita ja kehittyä ammattilaisena. Siitä huolimatta viimeisten kuukausien aikana olen kaivannut Cloudpointin työyhteisöä. Mielestäni on erittäin tärkeää, että työpaikalla on mielekäs yhteishenki, joten ruudun välityksellä on ollut hieman haastavaa tutustua muihin kollegoihin”, Diana kertoo.

 

Etänä, tai ainakin kaukana Suomesta, Diana oli myös opiskelujensa aikana: hän on valmistunut oikeustieteen maisteriksi Hollannista Groningenin yliopistosta. “Kandin tutkinnon tein kansainvälisestä oikeudesta sekä EU-oikeudesta ja maisterin julkisoikeudesta.”

Opiskelua Hollannissa Diana kuvailee haastavaksi ja monipuoliseksi.

“Ennen muuttoa suoritin oikeustieteen opintoja avoimessa yliopistossa, mutta sitä ei voi mitenkään verrata Alankomaissa opiskeluun. Yllätyin opintojeni haastavuudesta ja siitä, miten kilpailuhenkisiä kaikki muut kansainväliset opiskelijat olivat. Opiskelun aikana oli myös paljon yhteistyötä yritysten kanssa.”

Cloudpointilla Dianan työ keskittyy GDPR-asioihin eli tietosuojaan.“Teen kunnille arviointeja sovelluksista, mitä ne käyttävät. Konsultoimme kuntia ja myös yrityksiä tietosuoja-asioissa.” 

 

Iso osa tietosuojatyötä liittyy Cloudpointin Luuppi-tietosuojapalveluun. Palvelussa tarkastellaan, että opettajien opetuksessa käyttämät digitaaliset sovellukset ovat tietosuoja-asetusten mukaisia ja siten turvallisia opetuksessa käytettäväksi. 

 

“On kiva edustaa oppilaiden etua ja huolehtia, että oppilaiden perusoikeudet on taattu esimerkiksi siltä osin, saako oppilas tietää, miten hänen henkilötietojaan säilytetään”.

 

Diana on huomannut, että Suomessa ollaan edelleen melko heikosti tietoisia tietosuoja-asetuksesta. 

“Tiedetään kyllä, että data on tärkeää, mutta kuitenkaan ei tehdä sille mitään.”

 

Diana muistuttaakin, että data on kuin nykyajan valuuttaa, josta pitää huolehtia. 

Huolellisuutta ja tarkkuutta vaativan työn vastapainoksi Dianan voi löytää vapaa-ajalla lenkkipolulta luonnosta tai padel-kentältä.  

 

Lue aiemmat Kurkkaa Cloudpointiin -sarjan haastattelut:

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa myyntipäällikkö Jan Sarasvuo
Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa myyntipäällikkö Jan Sarasvuo
14 kesäkuuta, 2021

Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ammattilaisia. Kurkkaa...

Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa myyntipäällikkö Kari Rytkönen
Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa myyntipäällikkö Kari Rytkönen
23 kesäkuuta, 2021

Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ammattilaisia. Kurkkaa...

Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa tietosuoja-asiantuntija Jasse Tenko
Kurkkaa Cloudpointiin: haastattelussa tietosuoja-asiantuntija Jasse Tenko
31 toukokuuta, 2021

Cloudpoint kasvaa ja kehittyy kovaa vauhtia ja yrityksen tiimiin on tullut 2020-2021 paljon uusia ihmisiä. Kurkkaa Cloud...