Kouluvuoden päätteeksi siivotaan pulpetit ja luokat sekä kerätään käytössä olleet Chromebookit varastoon. Kenties työpaikallakin jää Chromebookeja kesätauolle työtekijöiden loman ajaksi. Käytössä olleet Chromebookit kannattaa asentaa “kesälomatilaan”, jotta laitteet ovat mukavasti käyttövalmiina uuden lukuvuoden ja töiden taas alkaessa. 


Näin valmistelet Chromebookin kesäsäilytykseen: 

Lataa Chromebookin akku niin, että se on vähintään 80-prosenttisesti täynnä. Näin varmistat, että akku ei kesän aikana tyhjene täysin, vaikka laite ei olekaan laturissa. 

Paras ja akkua säästävin tapa valmistella Chromebookit säilytykseen on seuraava:

  • Yhdistä Chromebook laturiin ja käynnistä laite. Huomaa, että jos Chromebookiasi ladataan USB-C-liittimellä, latausjohto tulee kiinnittää USB-C-porttiin, joka on samalla puolella kuin latauksen merkkivalo. Tarkasta siis, että latauksen oranssi merkkivalo palaa samalla puolella Chromebookia kuin mihin latausjohdon kiinnitit.
  • Paina samanaikaisesti Päivitä- Refresh ja Virta Power -näppäimiä ja irrota näppäimien painamisen aikana virtajohto laitteesta. Vapauta näppäimet, kun olet irrottanut johdon. Chromebookin pitäisi nyt sammua ja pysyä sammuksissa. 
  • Vaikka nyt painaisit virtanäppäintä, laitteen ei pitäisi käynnistyä. Chromebook käynnistyy vasta, kun kiinnität virtajohdon uudelleen laitteeseen.  

Jos et voi tehdä Chromebookeille yllä kuvatun kaltaista toimenpidettä, lataa laitteiden akut vähintään 80-prosenttisesti täyteen. Sen jälkeen sammuta laitteet, irrota ne virtajohdoista ja säilytä Chromebookit mieluusti enintään viiden laitteen pinoissa viileässä, kuivassa paikassa. 


Hyvää kesää Chromebookeille, hyvää kesää sinulle!


(Kuva: Unsplash / Andrew Neel)

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Kommentit (3)