Cloudpoint on viime vuodesta alkaen yhteistyössä Espoon kaupungin ja Googlen kanssa kehittänyt Testbit-nimistä ratkaisua, jossa sähköisen ylioppilastutkinnon järjestelmä ja ympäristö virtualisoidaan Google Cloud Platformille (GCP) Haminan palvelinkeskukseen. Ylioppilastutkintolautakunta seuraa ja tukee kokeilua. 

Kehitystyön tavoitteena on luoda ratkaisu, jossa opiskelija pääsee suorittamaan Abitti-koetta ilman USB-muistitikkuasennuksia ja paikallisia palvelimia suoraan omalta tai oppilaitoksen laitteelta.


Käyttäjätestaus voi alkaa


Perusteellisen pohjatyön jälkeen on Testbitissä on nyt päästy vaiheeseen, että kokeilulukioiden testiryhmät pääsevät kokeilemaan Abittia pilvipalvelusta käsin. 

Toiveena on kerätä opiskelijoiden käyttökokemuksia siitä, minkälaista Abittia on käyttää pilvipalvelusta käsin verrattuna käyttökokemukseen paikallisten palvelimien ja muistitikkuasennuksen kanssa. Näiden kokemusten perusteella arvioidaan, miten kehitystyötä jatketaan ja miten esimerkiksi teknistä perusratkaisua tulisi kehittää. 

Me Cloudpointissa olemme iloisia, että kehitystyömme sähköisten koeympäristöjen saralla on ottanut ison askeleen eteenpäin! Iso kiitos kuuluu YTL:lle taustatuesta sekä yhteistyökumppaneillemme Espoon kaupungille, Googlelle ja Lohjan testiryhmälle.


Lue lisää:


- Testbitin ohjevideoihin pääset alla oheisista linkeistä: 

Opettajien ohjevideo (6:55, mp4)

Opiskelijoiden ohjevideo (4:47, mp4)

- Testbitin omille nettisivuille pääset tästä linkistä

- Lue Testbitin alkuvaiheista lisää tästä blogipostauksesta.- Jaakko Rekola Pedagoginen johtaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!