Google integroi Meetin osaksi Classroomia viime keväänä etäopetuksen ollessa kiireisimmillään ympäri maailman tuoden nopean vaihtoehdon videoyhteyden luomiseksi opettajan ja oppilaiden välille. Lisäksi syksyn alussa Meetiin ilmestyi järjestäjän asetukset -toimintoja, jotka Meet-oppitunnin perustaja voi löytää sinisen kuvakkeen kautta vasemmasta alareunasta tai asetuksista kolmen pisteen kautta oikeasta alakulmasta. Järjestäjän asetuksilla voi mm. rajata oppilaiden liittymisoikeuden Meetiin tai sulkea mahdollisuuden näytönjakoon.

Haasteelliseksi sekä Education- että Enterprise for Education -lisensseillä on muodostunut se, että oppilas tai opiskelija voi tahattomastikin päätyä Classroomin kautta luodun Meet-oppitunnin järjestäjäksi. Tämä johtuu siitä, että vaikka Classroomin Meet-linkki pysyy samana, muuntuu varsinaisen Meet-istunnon osoite tasaisin väliajoin. Tällä on pyritty välttämään järjestyshäiriöitä, mikäli linkki päätyisi vääriin käsiin, mutta samalla edellä mainitut järjestäjän asetukset ovat jaossa päivittäin ensimmäiseksi Meet-linkin avaavalle.

Enterprise for Education -lisensseihin kuuluu laajasti hyödyllisiä Meetin ominaisuuksia, ja osa niistä on vain järjestäjän käytössä. Jos järjestäjän asetukset päätyvät oppilaalle tai opiskelijalle, ovat luonnollisesti myös nämä laajennetut toiminnot vain kyseisen henkilön hallinnassa. Suosittelemme siis olemaan toiminnon kanssa hyvin tarkkana.

Asia on tiedostettu ja siihen ollaan luomassa ratkaisua. Siihen saakka varsinkin Enterprise-lisensseillä toimivissa kunnissa on suositeltavaa luoda Meet-linkit joko kalenterin tai Meetin etusivun kautta, jolloin järjestäjän ominaisuudet ovat pysyvästi linkin luoneen käyttäjätunnuksen hallinnassa. Kalenterin avulla nuo oikeudet voi myös siirtää toiselle henkilölle, eli mikäli mahdollista, voi linkit luoda keskitetysti ja siirtää oikeudet niitä tarvitseville opettajille Classroomiin esimerkiksi Luo - materiaalit -toiminnolla julkaistavaksi tai julkaista ne muulla oppilaitoksen käyttämällä alustalla.

Sami Marttinen
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Kommentit (1)