Google Workspace -sovellukset päivittyvät tasaisesti sekä oppilaitos- että yrityslisenssien osalta. Syksy tuo mukanaan tässä esiteltävät kolme uutta ominaisuutta, joista ensimmäinen koskettaa lähinnä oppilaitoksia, loput kaksi myös yrityksiä.

Päivitykset tulevat voimaan lokakuun aikana kaikille Google Workspace -käyttäjille oppilaitoksen tai yrityksen lisenssitasosta riippumatta. 

Aiheeseen liittyen kannattaa myös lukea aiemmin syksyllä julkaisemamme kooste edellisistä tärkeimmistä päivityksistä

1. Classroomin Meet vain opettajan hallinnoimaksi

Google Meet on helppo ottaa käyttöön aktivoimalla linkki Classroom-ryhmän sisältä. Tähän saakka se on ollut tasa-arvoinen kaikille ryhmän jäsenille, eli riippuen kunnan käyttäjänhallinnan asetuksista myös oppilas on voinut saada Meetin hallintaansa. 

Päivityksen myötä Classroomin kautta luodut Meet-kokoukset ovat vain ryhmän opettajien hallittavissa. Meetin sisällä opettaja voi jakaa apujärjestäjän oikeuksia halutessaan tai kutsua Meetiin vierailijan suoraan olemassaolevaan kokoukseen. Ennen opettajan paikalletuloa oppilaat odottavat häntä niin sanotussa aulatilassa.

Mikäli opettajalla on jo valmiita Meet-linkkejä Classroomissa, tulee ne päivittää uusiin päivityksen voimaantulemiseksi.

Meet Classroom

 

2. Sitesin omat teemat

Kotisivueditori Sites saa lisää ominaisuuksia visuaalisiin toimintoihin, kun viimeistään lokakuun puoliväliin mennessä kaikkien verkkotunnuksien käyttöön on julkaistu omien teemojen luominen. Aiemmin käytössä on ollut kuusi vakioteemaa, joita on voinut muokata muutamien väri- ja fonttiasetusten kautta. Nyt Sitesin käyttäjillä on mahdollisuus luoda sivuistaan enemmän haluamansa visuaalisen ilmeen mukaiset.

sitesthemes

 


3. Office 365 -tiedostojen upotuksista esikatselu Drive-tiedostoihin

Googlen tavoitteena on organisoida saatavilla oleva tieto kaikkien tavoitettavaksi. Jo pitkään Driveen on voinut tallentaa Office 365 -tiedostoja, muokata niitä sekä säilyttää joko alkuperäisinä tai konvertoida Google Drive -tiedostoiksi. Uuden päivityksen myötä Docs-, Slides- ja Sheets-tiedostoihin voidaan upottaa Office 365 -tiedostoja ja tarkastella niitä esikatselunäkymässä avaamatta varsinaista tiedostoa Googlen omien tiedostojen tapaan. Tämä helpottaa työskentelyä niin yhdessä kuin yksilönä ja mahdollistaa entistä sujuvamman yhteistyön eri tuoteperheiden välillä.

Bubbling under - simultaanitekstitys maksullisille lisensseille?

Google Meetin maksullisissa oppilaitoslisensseissä sekä yrityslisensseissä Business Plus -tasosta lähtien on ollut jo jonkin aikaa mahdollisuus englannin, saksan, ranskan, espanjan ja portugalin tekstitykseen suoraan kokouksesta.

Talven aikana julkaistaan aluksi englannista neljälle muulle maailmankielelle ominaisuus, joka kääntää simultaanisti puhutun kielen vastaanottajan haluamaksi kieleksi. Ominaisuudesta on julkaistu beta-versio, johon voi ilmoittaa organisaationsa tämän linkin kautta.

Cloudpointilta saat helposti tietoa uusista päivityksistä

Oppilaitoksien arkea koskevat Google Workspace for Education -päivitykset löydät kätevimmin ylläpitämämme listauksen avulla!

Meiltä voit tietysti milloin tahansa kysyä Google Workspace- ja Google Workspace for Education -lisensseistä. Ota yhteyttä tästä!

 

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
9 heinäkuuta, 2015

Yubikey on loistokeksintö tietoturvalliseen Google-tiliin kirjautumiseen. Se on uudenlainen suoja-avain, jota käytetään ...

YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
YubiKey - Opettajien ja oppilaiden käyttäjätunnusten suojauksen uusi tulokas
9 heinäkuuta, 2015

Yubikey on loistokeksintö tietoturvalliseen Google-tiliin kirjautumiseen. Se on uudenlainen suoja-avain, jota käytetään ...

Tuorein eväin uuteen lukuvuoteen
Tuorein eväin uuteen lukuvuoteen
16 kesäkuuta, 2022

Syksy tuo uusia oppilaita, opiskelijoita ja henkilökunnan jäseniä sekä uudenlaisia käytänteitä kouluihin. Myös moni tutt...