Google G Suiten pikaviestin ja videoneuvottelu Hangoutsin perinteisen version rinnalla on jo tovin aikaa ollut käytettävissä uudenlaiset Hangouts Chat ja Meet -palvelut. Olemme tienneet jo tovin, että perinteinen Hangouts tullaan aikanaan poistamaan käytöstä. Googlelta tulleen ilmoituksen mukaan muutos tullaan toteuttamaan tämän vuoden puolella, alkaen 16.4.2019. Jos organisaatiosi siis edelleen käyttää perinteistä Hangoutsia, pääkäyttäjän on tärkeää varautua toimenpiteisiin Hangouts Meetiin ja Chatiin siirtymiseksi.

Muutokset tapahtuvat seuraavassa aikataulussa kaikille G Suite asiakkaille:

  • 16.4.2019 – Monet muutokset vaativat pääkäyttäjän toimenpiteitä (kuvattu tarkemmin alla).
  • Huhtikuun ja Syyskuun välillä 2019 – Perinteisen pikaviestimen toiminnot saapuvat Hangouts Chatiin (tulossa mm. Gmail integraatio, ulkoisten käyttäjien kanssa käytävät keskustelut, parannettu videoneuvottelukokemus, Google Voice puhelut)
  • Lokakuu 2019 – Perinteisen Hangouts ajaminen alas aloitetaan.

16.4.2019 tapahtuvat muutokset

Perinteistä Hangoutsia käyttävissä G Suite domaineissa Chat tulee käyttäjien saatavilla niin selaimessa kuin mobiilissakin, jonka lisäksi käyttäjillä mahdollisesti asennettuna olevat perinteisen Hangoutsin mobiili-, työpöytä ja Gmail-sovellukset jatkavat toimintaansa. Tarkemmat tiedot toiminnallisuuksista löytyy täältä

Pääkäyttäjien toimenpiteitä vaativat muutokset 16.4.2019:

  • Google Vault asiakkaat: Viestien säilytys säännöt lakkaavat suojaamasta pikaviestejä, jotka on lähetetty perinteisessä Hangoutsissa. Sen sijaan säilytyssäännöt, jotka on määritetty Hangouts Chatille suojaavat sekä uudessa että perinteisessä pikaviestimessä lähetetyt viestit. 
  • Chat hallinta-asetukset määrittävät sekä uuden että perinteisen pikaviestimen toimintoja. 
  • Hallintapaneeliin tullaan lisäämään uusi asetus (Apps > G Suite > Hangouts Chat), jonka avulla voi perinteisen Hangoutsin käyttöliittymän ottaa kokonaan pois käytöstä.  
  • "Google Hangouts" asetukset hallintakonsolissa nimetään uudelleen muotoon "Hangouts Meet." Näiden asetusten avulla hallinnoidaan sekä uuden että perinteisen version toimintaa. 

Google Vault asiakkaiden toimenpiteet ennen 16.4.2019
Jos organisaatiosi käyttää Google Vaultia, tulee sinun muuttaa jokusia asetuksia ennen 16.4.2019. Tarkemmat ohjeet ja lisätiedot löytyvät täältä

Lokakuussa 2019 tapahtuvat muutokset

Perinteisen Hangoutsin ajaminen alas aloitetaan lokakuussa 2019. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tällöin kaikki vielä perinteisessä Hangoutsissa olevat käyttäjät siirretään automaattisesti Hangoutsin Chatiin.  Suosittelemme toteuttamaan siirtymän hyvissä ajoin ennen tätä ajankohtaa. Tukemme auttaa tarvittaessa muutoksissa: 

tuki@cloudpoint.fi
09-4257 9286 (tukiasiakkaillemme)
0600-309900 (1,98€/min+pvm, arkisin klo.9.00-17.00)

Hyödyllisiä lisätietoja:

Mia 
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Hangouts Meet saapuu Jamboardille
Hangouts Meet saapuu Jamboardille
11 kesäkuuta, 2019

Jamboard on digitaaliseen muotoon viety valkotaulu, joka mahdollistaa yhdessä ideoiden työstämisen ja niiden tallentamis...

Hangouts Meet saapuu Jamboardille
Hangouts Meet saapuu Jamboardille
11 kesäkuuta, 2019

Jamboard on digitaaliseen muotoon viety valkotaulu, joka mahdollistaa yhdessä ideoiden työstämisen ja niiden tallentamis...