Viime päivinä tukeemme on tullut useita kysymyksiä oppilaitoksista liittyen opettajan mahdollisuuksiin hallita Hangouts Meet -videoneuvottelun käyttöoikeuksia. Erityisen kysyttyä on ollut mahdollisuus rajata toisten oikeutta mykistää tai poistaa muita osallistujia neuvotteluista. Google on reagoinut tähän tarpeeseen pikaisella vauhdilla. Seuraavat toiminnot päivittyvät kaikille G Suite for Education -tunnuksille automaattisesti seuraavan 2-3 viikon aikana (monilla tosin ensimmäinen vaikuttaisi jo olevan aktiivinen):

Mykistäminen ja kokouksesta poistaminen
Oppilaitostunnuksia käyttävillä henkilöillä Hangouts Meet toimii jatkossa niin, että vain tapahtuman luonut henkilö tai kalenteritapahtuman omistaja voi mykistää osallistujien mikrofonit tai poistaa heidät neuvottelusta. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jos opettaja luo oman Google Kalenterinsa kautta tapahtuman, jossa on mukana linkki videoneuvotteluun tai opettaja luo tapahtuman muuta kautta, on hän neuvottelun "omistaja" ja tällöin oppilaat eivät voi mykistää toistensa mikrofoneja tai poistaa toisiaan neuvottelusta.

Googlen omassa blogissa suositeltiin joissakin tapauksissa määrittämään ominaisuus vain opettajille ja henkilökunnalle OU-asetuksia hyödyntäen. Emme suosittele tämän ominaisuuden hyödyntämistä, sillä se mm. estää oppilaita olemasta toisiinsa yhteydessä Hangouts Meetiä käyttäen, joka puolestaan tekee ryhmätyöskentelyn ja läksyissä avun pyytämisen mahdottomaksi.

Muutokset liittymislinkkien toiminnassa
Toinen osa Googlen päivitysuutista koski Meetin liittymislinkkien toimintaa. Päivityksen myötä osallistujat eivät voi enää uudelleen liittyä videoneuvotteluun linkin kautta sen jälkeen kun viimeinen osallistuja on poistunut jos Meetin luonut opettaja ei itse olisi paikalla. Ominaisuus koskee seuraavia tapauksia:

  • Meet on luotu käyttäen lyhytosoitetta ja "lempinimeä" (esim. g.co/meet/nickname)
  • Meet on luotu palvelun aloitussivun meet.google.com kautta käyttäen "lempinimeä" kohdassa "Liity kokoukseen tai aloita oma” 
  • Meet on luotu käyttäen "lempinimeä" mobiilisovelluksessa
Toiminto ei ole käytössä Google Kalenterin kautta luoduissa tapahtumissa, joihin on liitetty Meet-ominaisuus. 

Googlen Hangouts Meetiin liittyen käyttöohjeen löydät täältä:  http://bit.ly/hangoutsmeetohje
Tukemme auttaa ongelmatilanteissa: tuki@cloudpoint.fi
Mia
Marketing & Change Management Manager
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Kommentit (5)

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Helpotusta Google Apps -pääkäyttäjän arkeen: hälytykset
2 elokuuta, 2013

Google Apps -pääkäyttäjillä on nyt mahdollisuus tilata turvallisuuteen ja asetuksiin liittyviä hälytyksiä sähköpostiin. ...

Hangouts videoneuvottelun uudet ominaisuudet
Hangouts videoneuvottelun uudet ominaisuudet
3 lokakuuta, 2014

Kasvokkain on usein mukavampi jutella kuin puhelimitse tai sähköpostin välityksellä, mutta pitkän matkan kulkemiseen ei ...

Ota uudistunut Hangout mukaan mobiilisti. Nyt myös iPhone ja iPad -laitteilla!
16 toukokuuta, 2013

Mobiililaitteeseen asennettuna uudistunut Hangouts toimii kaikilla laitteillasi, kaikkialta, yhdistäen pikaviestit ja vi...