Uuden lukukauden kunniaksi Google Classroomiin lisättiin Tehtävä-sivu. Uudistus on herättänyt paljon keskustelua: hyvää palautetta on tullut paljon tehtävien jakamisesta osioihin, mutta uusien ja vanhojen kurssien väliset erot herättävät hieman kysymyksiä.

Toistaiseksi ennen uudistusta luodut kurssit ovat ennallaan. Sen sijaan kun luot nyt uuden kurssin Classroomiin, noudattaa se uutta mallia. Tämä on epätavallinen toimintatapa Googlelta, yleensähän päivitykset koskevat kaikkea sisältöä, ellei tuotetta siirretä kokonaan uuteen muotoon.

Vaan eipä hätää, vanhat kurssit on mahdollista päivittää uuteen malliin kurssin etusivun vasemmasta alakulmasta löytyvät painikkeen alta. Valitse "Lisää Tehtävät-sivu". Samaisesta paikasta voi myös lähettää kehitysideoita Googlelle Classroomiin liittyen.

Olen kouluttanut Classroomin käyttöä sen koko historian ajan. Yksi kysymys on noussut toistuvasti esille lukuisissa koulutuksissa: Voiko kurssin kopioida? Toiveet on kuultu, nyt kurssin kopioiminen on mahdollista, mutta vain päivityksen jälkeen luotujen kurssien kohdalla. Toiminto löytyy kurssin oikean yläkulman painikkeen alta. 

Mia
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Classroom ennen ja jälkeen syksyn päivityksen
Google Classroom ennen ja jälkeen syksyn päivityksen
17 syyskuuta, 2018

Uuden lukukauden kunniaksi Google Classroomiin lisättiin Tehtävä-sivu. Uudistus on herättänyt paljon keskustelua: hyvää ...

Google Sites ja Jamboard saavat uusia ominaisuuksia
Google Sites ja Jamboard saavat uusia ominaisuuksia
4 joulukuuta, 2020

Digitaalisten opetustyökalujen käytössä huomio kiinnittyy usein tuttuihin Docsiin, Slidesiin ja Classroomiin, ja esimerk...

Classroomin kautta luotu Meet-oppitunti ja järjestäjän asetukset
Classroomin kautta luotu Meet-oppitunti ja järjestäjän asetukset
10 joulukuuta, 2020

Google integroi Meetin osaksi Classroomia viime keväänä etäopetuksen ollessa kiireisimmillään ympäri maailman tuoden nop...