Monet pienet toiminnot helpottavat kiireistä arkea ja auttavat paikantamaan tietoa juuri silloin kun sitä tarvitset. Yksi näistä pikkuapulaisista on Google Docs ja Sheets -dokumenttien Etsi ja korvaa -toiminto. Sen avulla on helppo kartoittaa samojen sanojen toistuvuutta tekstissä, etsiä pitkästä tiedostosta tiettyä tietoa tai kerralla korvata esimerkiksi tekstissä esiintyvät nimet toisille. Etsitty sana nousee vihreällä taustavärillä esille tekstistä.

Etsi ja korvaa -toiminnon löydät dokumentin yläreunan "Muokkaa"-valikosta.

Käytä säännöllisiä lausekkeita -ominaisuus mahdollistaa myös hieman laajemman tiedon haravoinnin: jos esimerkiksi etsit laajasta dokumentista postinumeroita, voit kirjoittaa Etsi-kenttään  [0-9]{5}(-[0-9]{4})? (US esimerkki). Tämä lauseke paikantaa koko dokumentista kaikki väliviivalliset 4 tai 5-numeroiset postinumerot.
Lisätietoja ja esimerkkejä säännöllisiin lausekkeisiin löydät täältä.

Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!