Eilen Google laittoin liikkeelle päivityksen Google+:saan, jonka myötä palvelu selkeytyy ja keskiöön nousevat palautteen pohjalta tärkeimmiksi koetut toiminnot kuten Yhteisöt ja Kokoelmat. Palvelun ulkoasun uudistuksessa tärkeänä tekijänä on ollut samankaltaisuus kaikilla päätelaitteilla.

Google+ Stream, eli etusivu on päivityksessä uudistunut paitsi ulkoasultaan, Google lupaa sen myös olevan tulevaisuudessa nopeampi. Streamin vasemmasta reunasta löytyvä navigointikin on kutistunut entisestä, mutta tärkeimmät ominaisuudet on säilytetty.

Näppäränä vinkkinä mainittakoon, että Asetusten kautta on mahdollista ottaa käyttöön lisäasetus, jolla navigointiin saan näkyville kohdan Piirin streamit, jolloin on helppo seurata päivityksiä vain tietysti piireistä. 

Google for Work/EDU käyttäjiin muutos ei näyttäisi erityisesti vakuttavan, sillä hallintapaneelin kautta tehtävät asetukset ovat entisen kaltaiset (ainakin tällä hetkellä) ja erittäin suositut suljetut Yhteisöt säilyvät käytössä.
Osittain vaikuttaisi, että päivitys on vielä hieman keskeneräinen, sillä esimerkiksi profiilin tietojen muokkaaminen heittää automaattisesti palvelun vanhaan versioon. Tähän on varmasti tiedossa muutoksia lähitulevaisuudessa, joten tilannetta kannattaa seurata.

Itse kaipailin ensimmäiseksi Hangouts on Air -palvelun aloittamiseen liittyvää toimintoa, mutta se löytyykin nykyään loogisesti Hangouts-palvelun puolelta: https://hangouts.google.com/

Toistaiseksi käyttäjät voivat valita käyttävät palvelun uutta vai vanhaa versiota. Jos olet päättänyt kokeilla uutta versiota, voit palvelun vasemmasta alakulmasta palata takaisin vielä aikaisempaan versioon.

Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uudistunut Google+
Uudistunut Google+
19 marraskuuta, 2015

Eilen Google laittoin liikkeelle päivityksen Google+:saan, jonka myötä palvelu selkeytyy ja keskiöön nousevat palautteen...

Google Takeout - uutuustuote helpottaa datan siirtoja kouluissa
Google Takeout - uutuustuote helpottaa datan siirtoja kouluissa
19 joulukuuta, 2016

Lähes jokaisessa koulussa törmätään ennen pitkää yhteen ongelmaan: Miten ratkaista valmistuvien oppilaiden käyttäjätunnu...

Google uudisti Hyvä tietää -sivustonsa
Google uudisti Hyvä tietää -sivustonsa
5 helmikuuta, 2013

Google on uudistanut tietoturvan ylläpitämiseen erikoistuneen Hyvä tietää -sivustonsa. Kyseiselle sivustolle on koottu l...