Keväällä  kerroimme uudesta  Google Classroom -toiminnosta, joka tullaan yhdistämään osaksi oppilaitoksille suunnattua  Google for Education -sovelluskokonaisuutta. Palvelu oli rajatussa testikäytössä kesän ajan ja 11.8.2014 alkavalla viikolla palvelun lanseeraaminen aloitettiin vaiheittain kaikille Google for Education -palvelua käyttäville oppilaitoksille. 

Mikä on Google Classroom?

Classroom on uusi palvelu, joka sisältyy oppilaitoksille maksuttomaan Google Apps for Education -kokonaisuuteen. Kuten muutkin Google-sovellukset, myös Classroomin voit halutessasi ottaa käyttöön tai pois käytöstä hallintapaneelin kautta kaikille käyttäjille tai valituille organisaatioyksiköille.

Classroomin avulla opettajat voivat luoda ja järjestää tehtäviä nopeasti, antaa palautetta tehokkaasti ja viestiä helposti opiskelijoiden kanssa. Classroomin avulla opiskelijat voivat järjestää tehtävänsä Google Drivessa, viimeistellä ja palauttaa ne sekä viestiä suoraan opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa.

Esimerkki opettajan ja opiskelijan välisestä tehtävänkulusta:

  1. Opettaja valitsee vaihtoehdon, jossa jokaiselle opiskelijalle luodaan sama Google Doc -tehtävä, ja lähettää tehtävän luokalle.
  2. Kun opiskelija palauttaa tehtävän, hän ei voi enää muokata Google Doc -tehtävää, mutta voi yhä katsella sitä.
  3. Kun opettaja arvostelee tehtävän, hänellä on Google Doc -tehtävän muokkausoikeudet. Kun opiskelija saa arvostellun tehtävänsä takaisin, hän saa muokkausoikeudet, ja opettajalla on oikeus nähdä tehtävä ja kommentoida sitä.

Sekä opettaja että oppilas näkevät luettelon luokan keskeneräisistä ja valmiista tehtävistä. Opettaja näkee tehtävän kaikki arvosanat ja opiskelijat näkevät valmiiden tehtäviensä arvosanat.

Classroomin käytön aloittaminen

Palveluun kirjaudutaan osoitteesta classroom.google.com tai kirjautumisen jälkeen muiden Google-sovellusten kautta hyödyntäen navigointipainiketta.

Kerro, oletko opettaja vai opiskelija, ja luo sitten kurssi tai jatka liittymällä kurssille. Vahvistamalla kaikki opettajiksi merkityt käyttäjät, järjestelmänvalvojat voivat määrittää, kuka voi luoda kursseja. On myös mahdollista määrittää, että kuka tahansa verkkotunnuksesi käyttäjä voi luoda kursseja.

Tutustu myös seuraaviin osioihin:
Ohjeita opettajille
Ohjeita opiskelijoille
Classroom järjestelmänvalvojille

Classroom tarjoaa opettajille työkalut tehtävien nopeaan luomiseen ja organisointiin, tehokkaaseen palautteen antamiseen ja helppoon viestintään opiskelijoiden kanssa. Classroomissa opiskelijat voivat organisoida tehtävänsä Google Drivessä: viimeistellä ja palauttaa tehtävät sekä kommunikoida suoraan opettajien ja muiden opiskelijoiden kanssa.

Google Apps for Education ja Classroom oppilaitoksellesi


Jos oppilaitoksellanne ei vielä ole Google for Education -sovellukset käytössä, saatte ne kauttamme helposti.
Lisätiedot: myynti@cloudpoint.fi tai 09-4257 9282
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Classroom - verkkopohjainen luokkahuone oppilaitoksille
Google Classroom - verkkopohjainen luokkahuone oppilaitoksille
7 elokuuta, 2014

Keväällä  kerroimme uudesta  Google Classroom -toiminnosta, joka tullaan yhdistämään osaksi oppilaitoksille suunnattua  ...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...

Google+ mobiiliohjeet
Google+ mobiiliohjeet
28 maaliskuuta, 2013

Jos eteen tulee tilanne, jossa tarvitsisi apua Google+ mobiilisovelluksen käytön kanssa, kannattaa suunnata Googlen tuki...