Miten määrität käyttöoikeudet organisaation jaettuihin tiedostoihin?

Määrität Google Drive -materiaalien käyttöoikeudet organisaatiossasi valitsemalla Jaa-painikkeen, klikkaamalla Muuta-linkkiä ja valitsemalla ikkunan alareunasta joko katselu- tai muokkausoikeuden. Tämä asetus voidaan määrittää helposti sekä yksittäisille dokumenteille että kokonaisille kansioille.

Materiaalin käyttöoikeuksien jakamiseen on Drivellä monia vaihtoehtoja, myös silloin kun oletuksellinen näkyvyysasetus asetetaan sallituksi koko organisaation sisällä (jakamisasetuksissa oman organisaation nimi).

Vaiheittaiset ohjeet käyttöoikeuksien muuttamiseen:

  1. Klikkaa haluamasi tiedoston tai kansion kohdalla Jaa-painiketta.
  2. Valitse avautuvasta ikkunasta linkki Muuta.
Kuvakaappaus Google Driven käyttöliittymästä, jossa korostetaan Jaa-painiketta ja Muuta-linkkiä

Ikkunan alareunassa on kohta, josta voi määritellä antaako kaikille organisaation jäsenille Katselu vai Muokkaus oikeuden.

Kuvakaappaus Google Driven käyttöoikeusikkunasta, josta valitaan katselija tai muokkaaja -rooli

Asetuksen voi määritellä sekä yksittäisiin dokumentteihin että kansioihin.


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme asiantuntevasta ohjauksesta ja aikataulujen pitävyydestä.

Uudista organisaatiosi yhteistyö ja tuottavuus Google Workspacella

Virallisena Google Cloud Premier Partnerina Cloudpoint auttaa organisaatiotasi ottamaan täyden hyödyn Google Workspace -työkaluista, tietoturvasta ja koulutuksista.

Tutustu Google Workspaceen Ota yhteyttä asiantuntijaan

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Driven jaetut kansiot: Miten hallitset ja tarkistat käyttöoikeudet?
Google Driven jaetut kansiot: Miten hallitset ja tarkistat käyttöoikeudet?
18 helmikuuta, 2016

Huomautus: Tämä artikkeli on alun perin julkaistu 18.2.2016. Tämän jälkeen palvelun käyttöliittymässä ja toiminnoissa on...

Näin jaat Gmail-tilin käyttöoikeuden turvallisesti (Gmail-delegointi)
Näin jaat Gmail-tilin käyttöoikeuden turvallisesti (Gmail-delegointi)
26 helmikuuta, 2013

Huomautus: Tämä artikkeli on alun perin julkaistu 26.2.2013. Tämän jälkeen palvelun käyttöliittymässä ja toiminnoissa on...