Päivitetty: 25.8.2014

Google Sivustot on helppokäyttöinen viestintätyöväline, jonka avulla on mahdollista luoda ja hallinnoida erilaisia verkkosivustoja. Osana Google Apps -sovelluskokonaisuutta, Sivustot yhdistyvät muiden kokonaisuuden sovellusten (Kalenteri, Drive) kanssa tehokkaaksi viestintätyövälineeksi, tarjoten kaiken kokoisille organisaatioille esimerkiksi oivallisen ratkaisun Intranetin luomiseksi. 

Google Sivustot yrityksen sisäisenviestinnän ratkaisuna

Sanana "verkkosivusto" herättää usein ensimmäiseksi ajatuksen julkisesta sivustosta. Google Sivustot -sovelluksen hienous piilee kuitenkin juuri siinä, miten helposti sen avulla on mahdollista toteuttaa yritysten ja erilaisten organisaatioiden sisäiseen käyttöön suljettuja sivustoja. Erinomaisena esimerkkinä tästä ovat paitsi projektisivustot, myös erilaiset Intranet-ratkaisut.  

Intranet on tarpeellinen osa organisaation sisäistä viestintää. Vaikka kyse olisi vain muutaman käyttäjän yrityksestä, aina on yhteisiä tietoja ja tunnuksia, jotka on tarpeellista kerätä yhteen paikkaan ja asettaa näin kaikkien organisaation jäsenten tavoitettaville. Tähän tarkoitukseen Sivustot tuovat ratkaisun.

 

Suunniteltu turvalliseksi

Intranetit pitävät usein sisällään organisaation sisäistä tietoa, joka ei saa levitä yrityksen ulkopuolelle. Siksi Google Sivustot on suunniteltu turvalliseksi ja luotettavaksi. Sen ominaisuuksia ovat mm. salattu yhteys Googlen palvelimiin, sivustojen yhtäaikainen replikoitu tallennustila, sisäänrakennettu ongelmatilanteiden palautusjärjestelmä ja yksityiskohtainen jakamisen hallinta.
Sivuston näkyvyyden hallinta ja käyttöoikeuksien jakaminen on yhtä helppoa kuin Drivelläkin ja eri käyttäjille voi määritellä erilaisia käyttöoikeustasoja, jolloin esim. Intranetin ylläpitäjille ja käyttäjille voidaan määritellä eritasoiset käyttöoikeudet. Google Sivustot mahdollistavat erilaisten käyttöoikeusluetteloiden laatimisen sivukohtaisesti. Vaihtoehtoja on laajasti aina koko sivuston näkyvyysasteesta yksittäisen sivun valittuihin käyttäjiin.

Sivustot + muut Google -sovellukset = todellinen tehopakkaus

Sivustot on älykäs ja helppokäyttöinen viestintätyökalu, mutta todellinen tehopakkaus siitä muotoutuu yhdistettynä muihin Google Apps -sovelluksiin. Tämän vuoksi sovellusten yhdistämisestä on tehty erityisen helppoa: Sivustojen Lisää -valikosta löytyy suorat vaihtoehdot eri Google -sovellusten lisäämiseksi sivustolle.

Sivustolle yhdistyvät mutkattomasti Google Kalenteri sekä Dokumentit ja kansiot Google Driveltä, Kartat ja YouTube videot. Tämän lisäksi tietysti käytettävissä on kaikki Sivustojen omat ominaisuudet, kuten kuvien ja tekstin lisääminen, erilaiset sivumallit, muotoilut, teemat ja paljon muuta. 

Sosiaalisuutta Intranetin rinnalle

Nykyisin monen yrityksen tarpeena on tarjota käyttäjille Intranetin yhteydessä mahdollisuus sosiaaliseen yhteydenpitoon. Googlen ratkaisu tähän on Google+ Yhteisöt. Niiden avulla on mahdollista luoda valituille käyttäjille rajattu keskustelualue.
Eri luokkien avulla keskustelu saadaan järjestettyä aihealueittain ja Google+ mobiilisovellusten kautta ylläpito ja päivitysten lisääminen on käyttäjille helppoa ja mukavaa.

Kustannustehokas Intranet-ratkaisu

Tässä vaiheessa mieleen nousee väistämättä kysymys hinnoittelusta. Perinteisesti monet sovellukset, joiden avulla Intranet voidaan toteuttaa, ovat varsin hintavia. Kustannukset saavat usein pienemmät yritykset perääntymään. Google Sivustojen kohdalla hinta ei ole este toteutukselle.
Google Sivustot on osa Google Apps -sovelluskokonaisuutta, joten se ei aiheuta Apps -asiakkaille lainkaan lisäkustannuksia. Jos et vielä ole Google Apps -asiakas, tutustu palvelukonaisuuteen täältä.

Lisätiedot: myynti@cloudpoint.fi tai 09-4257 9282

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset: