Google on ilmoittanut kehittävänsä uutta ominaisuutta, jonka kautta henkilöt, joilla ei ole Google-tiliä, pääsevät suojatummin katsomaan, kommentoimaan, ehdottamaan muokkauksia ja jopa editoimaan Google Docs, Sheets ja Slides -tiedostoja. Tämä on loistava ja paljon toivottu uutinen erityisesti yritys- ja kunta-asiakkaidemme keskuudessa, joiden arkeen sisältyy paljon viestintää asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Monesti tällaisissa tilanteissa sujuvan yhdessä työskentelyn esteeksi muodostuu puuttuva Google-tili, koska pelkän linkin kautta jaettu tiedosto ei ole salassa pidettävään materiaalin riittävän suojattu. 
Kun Google-käyttäjä jakaa tiedoston henkilölle jolla ei ole Google-tiliä, tulee uusi toiminto kysymään PIN-koodin tiedostoon pääsyn vahvistamiseksi. Koodi toimitetaan käyttäjälle sähköpostitse. 
Hetki toiminnon saapumista pitää kuitenkin vielä odottaa, sillä tässä vaiheessa se on käytettävissä vain mukaan testaukseen valituille beta-käyttäjille. Jos olet kiinnostunut, organisaatiosi järjestelmänvalvoja voi ilmoittaa halukkuutenne osallistua beta-testaukseen täältä.
Lisätietoja adminit löytyvät näiden linkkien takaa:
Mia 
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Dokumenttiin kuvan lisäämisen uudet vaihtoehdot
Google Dokumenttiin kuvan lisäämisen uudet vaihtoehdot
17 tammikuuta, 2018

Käytitpä Google Dokumentteja sopimuspohjan luomiseen tai vaikkapa käyttöohjeen laatimiseen, todennäköisesti tarvitset te...

Suojaa Google Lomakkeesi salasanalla
Suojaa Google Lomakkeesi salasanalla
28 maaliskuuta, 2014

Googlen Drivellä toimiva lomaketyökalu on todella suosittu monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Sen avulla voi helpo...