Googlella on tällä hetkellä beta-testausvaiheessa kaksi todella mielenkiintoista uutta ominaisuutta oppilaitoksille: lomakkeiden lukittu "koetila" ja Classroomin uusi arviointityökalu. Beta-vaiheeseen pääsevät mukaan vain valitut koulut. Kiinnostuksen testaajaksi hakemisesta voi kertoa täyttämällä tämän lomakkeen.

Lukittu tila Google Formsiin

Erilaisia kokeita ja testauksia varten Google Forms-lomaketyökaluun on kehitteillä lukittu tila "Quizzes". Opettaja voi klikata toiminnon helposti päälle Formsin asetuksista samasta kohtaa kuin nykyinen "kertauskysymykset", jolloin oppilas ei pääse seikkailemaan testin aikana muualla verkossa. Ominaisuus tulee toimimaan ainoastaan keskitettyyn hallintaan liitetyillä Chromebookeilla. 

Googlen  step-by-step guide kertoo vaiheittain, miten lukittu lomake luodaan.

Ja mikä parasta, tulevaisuudessa lukittu lomake on mahdollista luoda suoraan Classroomista

Näin se on helppo lisätä muiden tehtävien joukkoon, ja jakaa kerralla vaikka useammalle opetusryhmälle.

Classroomiin tulevat arviointityökalut

Gradebook-niminen uusi arviointityökalu laajentaa Classroomin aikaisempia arviointiin liittyviä toimintoja. Tarkoituksena on koota kaikki arviointiin liittyvä tieto yhteen paikkaan, joka mahdollistaa:

Arviointitiedon löytämisen yhdestä paikasta: Classroomiin tullaan lisäämään sivu, johon kertyy kaikki arviointiin liittyvä tieto. Näin opettajan on helppo seurata oppilaan kehitystä ja tarkastella kokonaiskuvaa.

Numeraalisen arvioinnin keskiarvot: Gradebook-taulukkoon tulee myös sarake, joka kertoo sekä oppilaan että koko opetusryhmän numeraalisen arvioinnin keskiarvon tehtävittäin. Luokan kokonaiskehitystä voi seurata kokonaisuutta kuvaavan keskiarvon avulla. Opettajat voivat myös jakaa oppilaille tiedon heidän omasta keskiarvostaan, jotta he voivat hyödyntää tietoa oman oppimisprosessin arvioinnissa.

Arviointiasteikot & asetukset: Opettajat voivat valita, miten numeraaliset arviointitiedot esitetään ja kuinka ne lasketaan (painotettu keskiarvo tai kokonaispistemäärään perustuva). Lisäksi opettajat voivat määrittää asetuksista omia arviointietoja ja liittää niitä suoraan tehtäviin. 

Kaikille nämä ominaisuudet julkaistaan käyttöön beta-vaiheen jälkeen. Tarkkaa ajankohtaa on mahdoton tässä vaiheessa sanoa, joten ollaan kärsivällisiä ja toivotaan uusien ominaisuuksien saapuvan käyttöön pian. 

Mia 
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
Uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
30 marraskuuta, 2018

Googlella on tällä hetkellä beta-testausvaiheessa kaksi todella mielenkiintoista uutta ominaisuutta oppilaitoksille: lom...

Hangouts Meet osallistujamäärät nousivat
Hangouts Meet osallistujamäärät nousivat
30 marraskuuta, 2018

Google on ilmoittanut nostaneensa videoneuvottelupalvelu Hangouts Meetin osallistujamääriä, joten entistä suurempien kok...

Hangouts Meet osallistujamäärät nousivat
Hangouts Meet osallistujamäärät nousivat
30 marraskuuta, 2018

Google on ilmoittanut nostaneensa videoneuvottelupalvelu Hangouts Meetin osallistujamääriä, joten entistä suurempien kok...