Monipuolisten käyttötarkoitustensa vuoksi Google Lomakkeilla on runsaasti käyttäjiä niin yrityksissä kuin oppilaitoksissakin. Lomakkeiden avulla on kerätty koulutukseen ilmoittautumisia, kesäjuhlien osallistujia, tilattu työvaatteita ja tehty jopa kokeitakin (muutamia mainitakseni). Viimeisimmän päivityksen mukanaan tuomat uudet ominaisuudet laajentavat mahdollisuuksia entisestään.

Tiedoston liittäminen lomakkeeseen

Tiedoston lataus -kysymystyyppi on entuudestaan tuttu, mutta sen ominaisuudet ovat laajentuneet kattamaan myös oman domainin ulkopuolisten käyttäjien lataukset, jolloin latauspaikkana on lomakkeen omistajan Drive.

Voit määrittää sallitun tiedostotyypin ja enimmäiskoon, jonka avulla voit hallita sitä, millaista materiaalia Drivellesi kertyy. Maksimikoko latauksille on 1 Gt, mutta toki tämä kannattaa asettaa pienemmäksi jos haluat olla varma tallennustilasi riittävyydestä (rajattoman tallennustilan omaavien käyttäjien tästä ei tarvitse murehtia). 

Lomakkeiden oletusasetukset

Jos käytät usein samoja perusasetuksia tekemissäsi lomakkeissa, voit määrittää ne toistumaan automaattisesti kohdasta "Asetukset", joka löytyy oikean yläkulman valikosta.

Tällä hetkellä kaikkiin luotaviin lomakkeisiin toistettavia asetuksia on kolme. Tulevaisuudessa uskoisin näitä ilmaantuvan myös lisää.

Uusi kysymystyyppi: Valintaruudukko

Lomakkeisiin on lisätty myös uusi kysymystyyppi, valintaruudukko, joka antaa monipuolisemmat mahdollisuudet tiedustella esimerkiksi sopivaa koulutuspäivää kuin aikaisemmin käytössä ollut monivalintaruudukko.

Kuten monivalinta ja valintaruudut kysymyksissä yleensäkin, myös tässä tapauksessa niiden erona on se, että monivalintaruudukossa vastaaja voi valita yhden annetuista vaihtoehdoista, kun taas valintaruudukko mahdollistaa useiden vaihtoehtojen valitsemisen.

Vastaajan suuntaan valintaruudukko kysymys näyttää tällaiselta:

Osioiden asetukset

Käyttäjien toiveiden pohjalta myös lomakkeen osioiden käsittelyyn on lisätty asetuksia, joiden avulla on helppo kopioida niitä, siirrellä eri järjestykseen ja esimerkiksi yhdistää yllä olevaan osioon. Asetukset löytyvät uuden osion oikean yläkulman painikkeen alta.

Aurinkoisia kesäpäiviä,
Mia 
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Classroomin plagioinnin tarkistus saatavilla nyt suomeksi
Classroomin plagioinnin tarkistus saatavilla nyt suomeksi
11 joulukuuta, 2020

Google Classroomin Originality Reports, eli plagioinnin tarkistus, on nyt julkaista myös suomenkielelle. Tarkistuksia vo...

Varaa paikkasi: Kuntachrome-tapahtuma 8.11.2016
Varaa paikkasi: Kuntachrome-tapahtuma 8.11.2016
19 syyskuuta, 2016

Järjestämme yhdessä Googlen ja Businessforumin kanssa Kuntachrome ja Chrome-tapahtumat 8.11.2016 Helsingissä. Tapahtumap...

Varaa paikkasi: Kuntachrome-tapahtuma 8.11.2016
Varaa paikkasi: Kuntachrome-tapahtuma 8.11.2016
19 syyskuuta, 2016

Järjestämme yhdessä Googlen ja Businessforumin kanssa Kuntachrome ja Chrome-tapahtumat 8.11.2016 Helsingissä. Tapahtumap...