Google on varmasti tunnetuin edelleen hakukoneestaan, jonka tiedon etsimiseen keskittyneet ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Me Google Apps -käyttäjät olemme tottuneet nauttimaan haun tehokkuudesta myös tuotteiden, kuten sähköpostin ja Driven, sisällä jokapäiväisessä käytössä. Perussääntönä voisikin sanoa, että "jos haluat löytää jotain nopeasti ja helposti, käytä hakua". 
Aina voi kuitenkin parantaa ja niin totisesti tehdään tuoreen päivityksen myötä Driven hakutoiminnoille, jotka jatkossa tukevat NPL-teknologiaa (Natural Language Processing) ja muutamia alla listattuja uusia tehokkuusominaisuuksia. 

Etsi nopeammin ja helpommin

Natural Language Processing (NLP) on hieno tapa sanoa, että voit etsiä tietoa kuten puhut. Hakukenttään voi siis kirjoittaa komentomuotoisia hakutermejä, kuten“find my budget spreadsheet from last December” tai “show me presentations from Anissa”. Haku oppii sitä mukaan kun käytät sitä. Periaatteessa NLP:een pitäisi olla kieliriippumaton, mutta ainakin omassa testilussani tällä hetkellä komennot näyttäisivät toimivan parhaiten englanniksi.

Hakuehdotukset

Kiireessä tulee toisinaan kirjoitettua pieniä virheitä hakukenttään tai muuten ei välttämättä aina tarkalleen muista miten etsitty tiedosto on nimetty. Jatkossa Driven haku näyttää hakukentän alla ehdotuksia haetun aiheen läheltä. 

Muuta mukavaa

Tätä ominaisuutta on toivottu paljon Google Docsin puolelle: nyt tekstin voi jakaa useampiin sarakkeisiin.
Tämä muokkausominaisuus löytyy dokumentin yläreunan Muoto-valikosta, kohdasta "sarakkeet". 
Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Aseta Driven jakamisasetuksissa käyttöoikeuden päättymispäivä
Aseta Driven jakamisasetuksissa käyttöoikeuden päättymispäivä
16 maaliskuuta, 2016

Jokapäiväisessä työssä tulee vastaan monenlaisia tilanteita, jotka vaativat työhön käytettäviltä palveluilta sopeutumisk...

Jaetut kansiot Drivellä
Jaetut kansiot Drivellä
18 helmikuuta, 2016

Yhdessä muokkaaminen ja tiedon jakaminen on Google Driven käytön kulmakivi. Kansioita hyödyntämällä on mahdollista jakaa...

Google Drive - etsi tehokkaammin
Google Drive - etsi tehokkaammin
21 syyskuuta, 2016

Google on varmasti tunnetuin edelleen hakukoneestaan, jonka tiedon etsimiseen keskittyneet ominaisuudet ovat vertaansa v...