Google on varmasti tunnetuin edelleen hakukoneestaan, jonka tiedon etsimiseen keskittyneet ominaisuudet ovat vertaansa vailla. Me Google Apps -käyttäjät olemme tottuneet nauttimaan haun tehokkuudesta myös tuotteiden, kuten sähköpostin ja Driven, sisällä jokapäiväisessä käytössä. Perussääntönä voisikin sanoa, että "jos haluat löytää jotain nopeasti ja helposti, käytä hakua". 
Aina voi kuitenkin parantaa ja niin totisesti tehdään tuoreen päivityksen myötä Driven hakutoiminnoille, jotka jatkossa tukevat NPL-teknologiaa (Natural Language Processing) ja muutamia alla listattuja uusia tehokkuusominaisuuksia. 

Etsi nopeammin ja helpommin

Natural Language Processing (NLP) on hieno tapa sanoa, että voit etsiä tietoa kuten puhut. Hakukenttään voi siis kirjoittaa komentomuotoisia hakutermejä, kuten“find my budget spreadsheet from last December” tai “show me presentations from Anissa”. Haku oppii sitä mukaan kun käytät sitä. Periaatteessa NLP:een pitäisi olla kieliriippumaton, mutta ainakin omassa testilussani tällä hetkellä komennot näyttäisivät toimivan parhaiten englanniksi.

Hakuehdotukset

Kiireessä tulee toisinaan kirjoitettua pieniä virheitä hakukenttään tai muuten ei välttämättä aina tarkalleen muista miten etsitty tiedosto on nimetty. Jatkossa Driven haku näyttää hakukentän alla ehdotuksia haetun aiheen läheltä. 

Muuta mukavaa

Tätä ominaisuutta on toivottu paljon Google Docsin puolelle: nyt tekstin voi jakaa useampiin sarakkeisiin.
Tämä muokkausominaisuus löytyy dokumentin yläreunan Muoto-valikosta, kohdasta "sarakkeet". 
Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Uusi toiminto helpottaa dokumentin sisällä navigointia
Uusi toiminto helpottaa dokumentin sisällä navigointia
10 maaliskuuta, 2016

Pitkän tekstiasiakirjan selaaminen ja sen sisältä tiedon etsiminen saattaa toisiaan olla turhankin työlästä. Todennäköis...

Tekoälyä luokkahuoneeseen - tule mukaan pilottiin!
Tekoälyä luokkahuoneeseen - tule mukaan pilottiin!
25 huhtikuuta, 2023

Cloudpoint esitteli ITK-messuilla Tekoälyä luokkahuoneeseen -tapahtumassaan Merlyn Mind -nimisen ratkaisun opettajan avu...

Päätös Yhdysvaltojen tietosuojan tason riittävyydestä
Päätös Yhdysvaltojen tietosuojan tason riittävyydestä
14 heinäkuuta, 2023

EU:n komissio on hyväksynyt EU:n ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojakehyksen ja päätös on astunut voimaan 10. heinäkuuta...