Google Classroom on ollut käytössä puolisen vuotta, mutta jo nyt se on saavuttanut suuren suosion oppilaitosten arjessa. Sen kunniaksi Classroomin kehityksen seuraava askel on täällä: mobiilisovellukset Android- ja iOS-laitteille, sekä kaksi uutta ominaisuutta opettajan työpöytänäkymään.

Classroom mobiililaitteissa

Asenna Android-laitteille Google Playsta.
Asenna iOS-laitteille App Storesta.

Jo entuudestaan tuttujen Classroom ominaisuuksien lisäksi mobiilisovelluksessa opettajat ja oppilaat voivat:

  • Napata kuvan: Tehtäväsivulla oppilaat voivat mobiilisovelluksen kautta ottaa valokuvan ja liittää sen tehtävään. 
  • Jakaa muista sovelluksista tietoa: Oppilaat voivat liittää muista mobiililaitteen sovelluksista tietoa Classroomin tehtäviin. Tällainen tieto voi olla esimerkiksi Google Docs-sovelluksessa tehty dokumentti, valokuva tai vaikkapa PDF-tiedosto. 
  • Offline: Jos internet-yhteys takkuilee, opettajat ja oppilaat voivat silti jatkaa työskentelyä. Classroom kurssin stream ja tehtäväsivu ovat käytettävissä myös offline-tilassa. Niiden tiedot synkronoituvat aina automaattisesti kun sovellus avataan internet-yhteyden ollessa toiminnassa, jotta tiedot ovat nähtäville yhteydettömässä tilassa. 

Uudet ominaisuudet Classroom työpöytänäkymässä

Googlen suuntaan on kantautunut palautetta opettajilta, jonka mukaan työn hallinnointia helpottaisi sivu, josta opettajat näkisivät aina kaikki antamansa tehtävät. Tähän tarkoitukseen Classroomiin julkaistaan nyt opettajien tehtäväsivu.

Löydät sivun samasta paikasta kun kaikki kurssisikin, eli Classroomin etusivun vasemman yläkulman painikkeen alta.

Toinen uusi ominaisuus on kurssien arkistointi. Kun kurssi on päättynyt, opettaja voi arkistoida sen, jolloin se jää hänelle talteen luettavaksi, mutta sinne ei voi enää tehdä päivityksiä.

Kurssin voi arkistoi klikkaamalla kurssin kuvakkeen oikean yläreunan painiketta ja valitsemalla "arkistoi". Arkistoidut kurssit löytyvät navigointivalikon alta, kohdasta "arkistoidut luokat". Tätä kautta kurssin voi palauttaa aktiiviseksi tai poistaa kokonaan.

Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Classroom ja Google Asiakirjat - uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
Classroom ja Google Asiakirjat - uusia ominaisuuksia oppilaitoksille
4 maaliskuuta, 2015

Viimeisin päivitys tuo tullessaan muutamia näppäriä uudistuksia Google Classroomiin ja Google Asiakirjoihin erityisesti ...

Classroom mobiilisovellus ja uudet ominaisuudet ovat täällä!
Classroom mobiilisovellus ja uudet ominaisuudet ovat täällä!
16 tammikuuta, 2015

Google Classroom on ollut käytössä puolisen vuotta, mutta jo nyt se on saavuttanut suuren suosion oppilaitosten arjessa....

Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
Classroom päivitys tuo usean opettajan kurssit ja luonnokset
22 huhtikuuta, 2015

Classroom jatkaa kehitystään ja saa jälleen joukon uusia toimintoja päivityksen myötä. Jatkossa Classroomissa kurssin lu...