Suuressa koulussa esimerkiksi koulusihteeri tai oppilaitoksen pääkäyttäjä voisi olla mahdottoman paikan edessä, jos hänen pitäisi huolehtia, että oppilastietojärjestelmä Primuksessa tehtävät muutokset pitäisi päivittää käsin koulun käytössä olevaan Googlen pilviympäristöön. 

Onneksi tietojen synkronointiin järjestelmien välillä on ratkaisu: Cloudpointin Nomen-palvelu

Nomen helpottaa koulun arkea esimerkiksi seuraavissa tilanteissa: 

  • kouluun tulee uusi oppilas
  • jakso vaihtuu
  • uusi kurssi alkaa
  • oppilas vaihtaa koulua tai rinnakkaisluokalta toiselle
  • oppilas vaihtaa kesken kurssin ryhmästä toiseen 

Jokainen tällainen koulun elämässä tavanomainen tilanne vaatii, että kaikki järjestelmät pysyvät ajan tasalla. Siinä Nomen on erinomainen apuväline. 

Nomen on turvallinen: se ei tee mitään muutoksia Primuksessa, vaan ainoastaan huolehtii, että tiedot pysyvät koulun Google-ympäristössä ajan tasalla. 

Kätevää on sekin, että Nomen mahdollistaa synkronoinnin Opetushallituksen MPASSid-tunnistusratkaisun kanssa.  MPASSid-tunnistautumisessa voi siis käyttää olemassa olevaa Googlen käyttäjätunnusta. 

Nomen on käytössä kymmenissä suomalaiskunnissa. Kysy meiltä lisää, niin helpotetaan koulusi tietojärjestelmistä vastaavien ammattilaisten arkista työtä! 

> Lue Nomenista lisää tästä

 

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Data Privacy Day ja Jalanjälki tulevaisuuteen
Data Privacy Day ja Jalanjälki tulevaisuuteen
26 tammikuuta, 2024

Tietosuojapäivän historia ylettyy jo toista vuosikymmentä taaksepäin ajasta, jossa elämme tänä päivänä. Idea Data Privac...

Oppiva Invest funds data protection service Edudata
Oppiva Invest funds data protection service Edudata
27 maaliskuuta, 2023

Oppiva Invest Oy is a company owned by the Finnish government that finances Finnish companies focusing on education expo...