Google for Educationin The Anywhere School -tapahtuma järjestettiin tänä vuonna juhannustulien alla 23.6. Kulunut lukuvuosi on ollut poikkeuksellinen ympäri maailmaa, ja tämä tuli esiin myös tilaisuudessa - mikään ei korvaa osaavaa opettajaa. Google for Education -kehittäjätiimin katse on kuitenkin jo tulevassa, ja erityisesti tieto- ja viestintätekniikan merkityksellisessä hyödyntämisessä oppilaitoksissa. Tutut perussovellukset saavat jälleen useita uusia ominaisuuksia sen lisäksi, että jo aiemmin julkaistujen toimintojen julkaisuajankohdat tarkentuivat.


Classroom kehittyy kovaa vauhtia


Classroomin käyttö on lisääntynyt huimasti kuluneen vuoden aikana, ja Classroomilla opetustaan ja oppimista koordinoiville opettajille merkittävä julkistus on varmasti tehtävien ajoitus useisiin ryhmiin kerrallaan. Myös Classroomin ja Meetin integraatio paranee: ensi syksystä lähtien voi esimerkiksi ulkopuolisen asiantuntijavieraan kutsua oppitunnilleen vain opettajan hallinnoimaan Meet-istuntoon suoraan Classroomin kautta (ks. gif alla).
Jo aiemmin julkaistuista ominaisuuksista on syytä muistuttaa Classroomin lisäosista, joiden avulla tuttuja opetussovelluksia voidaan integroida suoraan Classroomin osaksi - tietenkin tietosuoja huomioiden - sekä oppilaiden aktiivisuuden seuraamisesta. Kaikki edellä mainitut ominaisuudet tulevat käyttöön tämän vuoden aikana. Lisäosien integrointia lukuunottamatta ne julkaistaan kaikille lisenssitasoille.


Meet ei ole vain etäopetuksen väline


Etäkoulu kaikkine kokemuksineen alkaa olla jo muistoissa, mutta Google jatkaa edelleen myös Meetin kehitystyötä. Meet on saanut tai saa kesän ja syksyn aikana 17 uutta toiminnallisuutta ja päivitystä. Jo käyttöön tulleista päivityksistä mainittakoon Meetin aiempaa modernimpi ulkoasu, myöhemmin käyttöön tuleva jaetut järjestäjän oikeudet sekä maksullisissa lisensseissä oleva automaattinen oleva kääntäjä isoimmille maailmankielille


Kohti entistä sujuvampaa käytettävyyttä


Google Workspacen perusdokumenttien, kuten Docsin ja Formsin, toimintoihin saatiin jo aiemmin erittäin mielenkiintoisia julkistuksia, kuten valintaruudukot ja älykkäät linkit Docsiin sekä myös vastaajan näkökulmasta tallentuva Forms. Myöhemmin suosituksi nousseen Formsin toiminnallisuutta parannetaan mm. 20 uudella fontilla sekä yksinkertaistetulla asetusvalikolla.


Myös Docs, Sheets ja Slides integroidaan yhä tiiviimmin Meetiin. Jo nyt on mahdollista avata yhteys suoraan dokumentin sisältä Meet-istuntoon ja myöhemmin syksyllä Meetiin osallistuvien henkilöiden kuvakkeet voi tuoda käsiteltävään dokumenttiin - erinomainen yhteiskäyttöä palveleva ja Googlen mission mukainen ominaisuus!


Uusimmat päivitykset Cloudpointin listauksesta!


The Anywhere Schoolin aikana julkaistiin tai muistutettiin liki 50 eri päivityksestä. Mukana on edellisten lisäksi esimerkiksi hallintapaneeliin ja saavutettavuuteen liittyviä toimintoja. Täyden listauksen voi tarkistaa tästä linkistä tai mikäli haluat seurata uusien ominaisuuksien tarkkoja julkaisuajankohtia, nappaa talteen osoite bit.ly/lisenssitjasovellukset, josta löydät listauksen oppilaitosten näkökulmasta tärkeimmistä uutuuksista. Voit milloin tahansa kysyä lisää ominaisuuksista Cloudpointin asiantuntijoilta tai vaikkapa tilata koulutuksen syventääksesi osaamistasi.


Erinomaista juhannusta!


- Sami Marttinen, pedagoginen asiantuntija, Google Certified Trainer

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+ ja uusi profiilikuva
Google+ ja uusi profiilikuva
7 maaliskuuta, 2013

Google+:saan on tänään julkaistu kaikille käyttäjille uusi, suurempi profiilikuva. Kun nyt ensimmäisen kerran siirryt ta...

VerkkoAps on nyt Cloudpoint
VerkkoAps on nyt Cloudpoint
13 elokuuta, 2014

Jatkossa VerkkoAps palvelee nimellä Cloudpoint! Olemme innoissamme uudesta ulkomuodostamme, joka mahdollistaa liiketoimi...

VerkkoAps on nyt Cloudpoint
VerkkoAps on nyt Cloudpoint
13 elokuuta, 2014

Jatkossa VerkkoAps palvelee nimellä Cloudpoint! Olemme innoissamme uudesta ulkomuodostamme, joka mahdollistaa liiketoimi...