Meetin eri osallistujia voi korostaa eri tavoin. Meet kehittyy kovaa vauhtia

Google Meet on kehittynyt kuluneen vuoden aikana yhä monikäyttöisemmäksi yritysten ja oppilaitosten yhteydenpidon välineeksi. Meetin kehitys ei kuitenkaan lopu pandemiatilanteen helpottumisen myötä, vaan toukokuussa se saa kokonaan uuden ulkoasun ja monia käytettävyyttä parantavia ominaisuuksia.


Merkittävin muutos ulkoasuun on se, että toimintavalikot siirtyvät kokonaisuudessaan alas keskelle. Aiemmin alhaalla on sijainnut vain kameran ja mikrofonin mykistys, mutta uudistuksen myötä myös tekstitykset, viittaus, ruudunjako ja lisätoiminnot sijaitsevat ruudun keskiosalla alapalkissa. Puhelun lopetus -painike on päivittyneen ulkoasun myötä viety pois mykistystoimintojen vierestä. Alapalkkiin oikealle on sijoitettu myös muut toiminnallisuudet, kuten chat, aktivointityökalut sekä osallistujalista.


Esityksen kiinnityksen voi purkaa, jolloin saa enemmän osallistujia näkyville.


Ulkoasu päivittyy aiemman vaalean teeman sijaan tyylikkään tummanharmaaksi. Osallistujat voivat suurentaa omaa kuvakettaan tai poistaa sen omasta näkymästään, ja mikäli näyttöön jaettu esitys vie liikaa tilaa, voivat osallistujat purkaa esityksen kiinnityksen saaden näin enemmän osallistujia ruutunäkymään. Samalla myös ruudunjaon ilmoitus poistuu näytön keskiosasta ja siirtyy näytön ylälaitaan huomattavasti vähemmän tilaa vieväksi elementiksi.Oman kuvakkeensa voi säätää videopuhelussa toisten kuvakkeita pienemmäksi tai poistaa kokonaan omasta näkymästään.
Aika aikaansa kutakin: vanha Sites poistuu käytöstä


Vanha Sites jää historiaan 15.5. alkaen, eikä sivuja voi toukokuun puolivälistä lähtien sovelluksella enää luoda. Joulukuun alusta lähtien aiemmin luotuja sivustoja ei voi enää edes muokata ja 1.1.2022 lähtien vanhalla Sitesilla luodut sivut eivät toimi julkaistuina. Voit kuitenkin julkaista poistuvalla sovelluksella luodut sivustot uuden Sitesin avulla tämän ohjeen mukaisesti.


Myös Tour Creator ja Expeditions eivät ole enää kesäkuun jälkeen käytettävissä. Expeditions-retkistä osa siirretään Google Arts & Culture -palveluun jatkokäyttöä varten ja Tour Creatorilla luodut retket voi tallentaa näiden ohjeiden avulla. Nopeaa vauhtia kasvava Arts & Culture onkin vierailemisen arvoinen paikka - monipuolinen kattaus klassista ja kokeilevaa taidetta, virtuaalisia museokierroksia ja kattavasti taustoitettuja kuvakertomuksia sopii inspiraation lähteeksi omaan työskentelyyn ja sivistäväksi viihteeksi käyttäjän lähtökohdista riippumatta.


- Sami Marttinen, pedagoginen asiantuntija, Google Certified Trainer


Cloudpoint - pilottisi pilvessä.

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!