Eräs kahden kirjaimen lyhenne on ollut vahvasti esillä viime aikoina opetuksen väen tapahtumissa ja keskusteluissa. VR tarjoaa monia mielenkiintoisia tapoja rikkoa luokkahuoneen rajoja, lisätä oppilaiden osallisuutta opetukseen, sekä tukea yksilöllistä oppimista. Sen hyödyntäminen on mahdollista kaikilla luokka-asteilla, aiheesta riippumatta. Ei siis ihme, että aihe herättää kiinnostusta!

Googlen VR-ratkaisu on Expeditions, joka saapui markkinoille jo parisen vuotta sitten. Sen avulla oppilaat ovat voineet lähteä opettajan johdolla retkelle omassa luokassaan. Google Expeditions sisältää seikkailukohteita laajasti eri puolilta maailmaa aina Islannin upeista maisemista koralliriutoille, ja jopa avaruuteen saakka. Virtuaaliretket pohjautuvat yksityiskohtaisiin 360° panoraama- ja 3D-kuviin, joihin on lisätty tietoa kohteesta, joita opettaja voi hyödyntää opetuksessa.


Luo omia retkiä

Expeditionsin rinnalle Google on tuonut Tour Creatorin, joka mahdollistaa henkilökohtaisen VR-sisällön luomisen Google Expeditionsiin, ja näin oppilaat voivat työskennellä aktiivisina toimijoina ja sisällöntuottajina omilla oppimisen poluillaan. Kaikkiin retkiin voi tutustua tietokoneelta, mobiililaitteelta tai VR-lasien kanssa seikkailemalla.

Vain mielikuvitus on rajana, mutta tässä muutama käyttöidea:

 • Anna oppilaille valta: millaisia retkiä he suunnittelevat ja toteuttavat?
 • Taltioi: mielenkiintoiseen retkikohteeseen voi olla hauska palata myöhemminkin.
 • Yhdistä: luo monimuotoinen opetuskokonaisuus, joka yhdistää vaikkapa VR-teknologiaa, kädentaitoja ja perinteisiä menetelmiä. 
 • Liikkuvakoulu: VR-lasien kanssa seikkaillessa ei tule istuttua paikallaan.

Haluatko nähdä esimerkkejä, mihin Expeditions ja Tour Creator taipuvat? Suuntaa osoitteeseen poly.google.com/tours. Katsottavissa on joukko upeita kohteita ympäri maailmaa.

Retkeily vaatii laitteiston

Päästäkseen retkelle luokka tarvitsee VR-laitteistopaketin. Redbox VR Kit on Google Expeditionsin virallinen suosituskokonaisuus, jota on saatavilla useassa koossa kauttamme.VR KIT SISÄLTÖ
Saatavilla olevat koot: 8, 10, 15, 20, 30 ja 30+

 • Valitun koon mukainen määrä valmiiksi asennettuja Full HD 5.5” oppilaslaitteita
 • Kuljetuslaukku, joka lataa laitteiston ja sisältää 5ghz integroidun reitittimen
 • Full HD 10" valmiiksi asennettu opettajan tabletti
 • Valitun koon mukainen määrä Homido Grab VR-laseja
 • G Suite for Education tilien asennus.
 • 2 vuoden takuu ja englanninkielinen tuki 

PHOTO KIT SISÄLTÖ
Itse tehtyjen virtuaaliretkien luomiseksi tarvitaan 360°kamera.

 • Ricoh Theta V 360° kamera ja 
 • 360-kuvaamineen soveltuva jalusta
 • Kuljetuslaukku

Koska Googlen VR-kokonaisuus on herättänyt paljon kiinnostusta, kuljetamme boxia mukana syksyn tapahtumissa. Tule siis rohkeasti kokeilemaan, tapaat meidät ainakin seuraavissa tilaisuuksissa:

Google for Education goes Hamina

Espoo Monimuotoinen oppiminen
Nova Schola
Professio Helsinki - Tulevaisuuden koulu
ProRexi

Mia 
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Riko luokkahuoneen rajat ja johdata oppilaasi seikkailuun
24 syyskuuta, 2018

Eräs kahden kirjaimen lyhenne on ollut vahvasti esillä viime aikoina opetuksen väen tapahtumissa ja keskusteluissa. VR t...

Team Drive julkaistu kaikille sen saaville käyttäjille
Team Drive julkaistu kaikille sen saaville käyttäjille
10 maaliskuuta, 2017

Google Team Drive on kehitetty vastaamaan tiimien tarpeisiin. Ne ovat uusia jaettuja työtiloja Driven sisällä, Oma Drive...

Google Classroom avautuu laajemmalle joukolle käyttäjiä
16 maaliskuuta, 2017

Google Classroom on erityisesti opetukseen suunniteltu, opettajien laajasti suosima työkalu, jota aikaisemmin on voinut ...