Chromebookien vaivaton ja yksinkertainen käyttö ei tarkoita rajattuja toimintoja. Googlen omien sovellusten ja toimistotyökalujen lisäksi Chromebookeilla voidaan käyttää erilaisia kolmannen osapuolen palveluita ja sovelluksia tietoturva huomioiden alkaen esimerkiksi videoeditoinnista kuvankäsittelyyn ja erilaisiin oppimispeleihin. 



Chromebookiin voi asentaa Linux-ohjelmistoja

Tietokoneelle ladattavat raskaat ohjelmistot eivät pääsääntöisesti ole Chromebookeja varten suunniteltuja, mutta vaihtoehtoja monipuoliseen työskentelyyn on laajasti.

Chromebookin kapasiteetin salliessa voidaan siihen asentaa Linux-ohjelmistoja. Tämä tuo mukanaan lukuisia korkealuokkaisia työkaluja myös vaativaan audiovisuaaliseen editointiin. Esimerkiksi GIMP, Kdenlive ja Audacity avaavat mahdollisuuden lokaaliin ammattilaistason editointiin Chromebookeilla.

Chromebook panostaa esteettömyyteen

Googlen missio on saattaa järjestelty tieto kaikkien saataville, ja tämä konkretisoituu Chromebookeja käytettäessä. Laitteiden helppokäyttöisyys itsessään toteuttaa edellä mainittua tehtävää, mutta sen lisäksi Chromebookeissa voidaan ottaa käyttöön lukuisia erilaisia esteettömyystoimintoja

Suurennettu ja tehostettu hiiren kohdistin palvelevat hyvin perusopetusryhmissäkin. Tarvittaessa esteettömyystoiminnoista voidaan kytkeä päälle esimerkiksi myös näytön suurennos, sanelu tai tekstin muuntaminen puheeksi.

Harkitsetko Chromebookin hankintaa?

Mietitkö Googlen sovellusten tai Chromebookin hankintaa kouluusi? Lue lisää Google for Education -sivuiltamme ja ota meihin yhteyttä, niin etsitään sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto. 

Tutustu myös aivan uuteen tapaan hankkia toisen asteen opiskelijoiden päätelaitteet. Toisen asteen yhteys Oy:n kautta voit vuokrata Chromebookit opiskelijalle vain 5–6 eurolla kuukaudessa!  

Lue muita Chromebook-aiheisia tuoreita postauksiamme: 

- Office-tiedostojen käyttö Chromebookilla

- Sami Marttinen 

Cloudpoint – Onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan. 

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google for Educationin Kuvaterveiset 2023 Bett-messuilta!
Google for Educationin Kuvaterveiset 2023 Bett-messuilta!
4 huhtikuuta, 2023

Bett-messut keräsivät jälleen tuhansittain opetusalan ammattilaisia ympäri maailman Lontooseen maaliskuun viimeisellä vi...

Chromebook pelaa hyvin yhteen eri palveluiden ja sovellusten kanssa
Chromebook pelaa hyvin yhteen eri palveluiden ja sovellusten kanssa
23 helmikuuta, 2021

Chromebookien vaivaton ja yksinkertainen käyttö ei tarkoita rajattuja toimintoja. Googlen omien sovellusten ja toimistot...

Chromebook on vaihtoehto myös Microsoftiin luottavalle
Chromebook on vaihtoehto myös Microsoftiin luottavalle
2 maaliskuuta, 2023

Chromebook on helppokäyttöinen, edullinen ja monipuolinen kannettava tietokone. Sen käyttö perustuu internetyhteyteen se...