Chromebookien vaivaton ja yksinkertainen käyttö ei tarkoita rajattuja toimintoja. Googlen omien sovellusten ja toimistotyökalujen lisäksi Chromebookeilla voidaan käyttää erilaisia kolmannen osapuolen palveluita ja sovelluksia tietoturva huomioiden alkaen esimerkiksi videoeditoinnista kuvankäsittelyyn ja erilaisiin oppimispeleihin.
Chromebookiin voi asentaa Linux-ohjelmistoja
Tietokoneelle ladattavat raskaat ohjelmistot eivät pääsääntöisesti ole Chromebookeja varten suunniteltuja, mutta vaihtoehtoja monipuoliseen työskentelyyn on laajasti.
Chromebookin kapasiteetin salliessa voidaan siihen asentaa Linux-ohjelmistoja. Tämä tuo mukanaan lukuisia korkealuokkaisia työkaluja myös vaativaan audiovisuaaliseen editointiin. Esimerkiksi GIMP, Kdenlive ja Audacity avaavat mahdollisuuden lokaaliin ammattilaistason editointiin Chromebookeilla.
Chromebook panostaa esteettömyyteen
Googlen missio on saattaa järjestelty tieto kaikkien saataville, ja tämä konkretisoituu Chromebookeja käytettäessä. Laitteiden helppokäyttöisyys itsessään toteuttaa edellä mainittua tehtävää, mutta sen lisäksi Chromebookeissa voidaan ottaa käyttöön lukuisia erilaisia esteettömyystoimintoja.
Suurennettu ja tehostettu hiiren kohdistin palvelevat hyvin perusopetusryhmissäkin. Tarvittaessa esteettömyystoiminnoista voidaan kytkeä päälle esimerkiksi myös näytön suurennos, sanelu tai tekstin muuntaminen puheeksi.
Harkitsetko Chromebookin hankintaa?
Mietitkö Googlen sovellusten tai Chromebookin hankintaa kouluusi? Lue lisää Google for Education -sivuiltamme ja ota meihin yhteyttä, niin etsitään sinulle parhaiten sopiva vaihtoehto.
Tutustu myös aivan uuteen tapaan hankkia toisen asteen opiskelijoiden päätelaitteet. Toisen asteen yhteys Oy:n kautta voit vuokrata Chromebookit opiskelijalle vain 5–6 eurolla kuukaudessa!
Lue muita Chromebook-aiheisia tuoreita postauksiamme:
- Office-tiedostojen käyttö Chromebookilla
- Sami Marttinen
Cloudpoint – Onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan.
Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!