Chromebook on helppokäyttöinen, edullinen ja monipuolinen kannettava tietokone. Sen käyttö perustuu internet-yhteyteen sekä pilvitallennustila Google Driven hyödyntämiseen. 

Helpon käyttöönoton, toiminta- ja ylläpitovarmuuden, pitkän akunkeston sekä yhä kehittyvän käytettävyyden myötä se on erinomainen valinta sekä opiskelijoiden että opettajien työkaluksi erityisesti oppilaitoksiin. 

1. Vaivaton käyttökokemus

Googlen sovellukset toimivat internet-selaimessa, ja voidaankin sanoa, että mikäli osaa surffailla netissä, osaa käyttää myös Googlen sovelluksia. Oppilaitoksen tunnuksilla koneelle kirjautumisen jälkeen Googlen sovellukset ovat käyttövalmiina välittömästi ilman erillistä kirjautumista. 

Sovellusten käyttö perustuu internet-yhteyden vaativaan Google Driveen, jonne kaikki luodut dokumentit tallentuvat ja jota voidaan käyttää väliaikaisesti myös ilman internet-yhteyttä ns. offline-tilassa. 

"Jos osaat surffata netissä, osaat käyttää Googlen sovelluksia."

 

2. Tiedostoihin pääsee käsiksi paikasta ja laitteesta riippumatta

Mutta mikä sitten on pilvitallennustila? Sen voi mieltää yhteiseksi dokumenttien tallennustilaksi. Sen sijaan, että käyttäjät tallentavat asiakirjansa omille koneilleen ja jakavat niitä yksitellen sähköpostin liitteinä, Chromebookin käyttö perustuu tiedostojen tallentamiseen yhteiseen tallennustilaan, joka Googlen tapauksessa on Drive. 

Tämä mahdollistaa sen, että tiedostot ovat käytettävissä paikasta ja laitteesta riippumatta, kunhan käytössäsi vain on jokin internet-yhteyteen kytketty tietokone tai mobiililaite, sekä sen, että tiedostoja voidaan jakaa helposti ja muokata yhdessä samanaikaisesti.

3. Ei rasittavaa päivityksen odottelua

Tietokoneiden päivitys on perinteisesti vaatinut oman huomionsa, mutta Chromebook päivittää itsensä silloin, kun sitä ei käytetä. Ilmoitus uudesta päivityksestä tulee käyttäjälle, mutta se ei vaadi välittömiä toimenpiteitä. 

Päivitys tapahtuu, kun käyttäjä sammuttaa tietokoneen ja avaa sen seuraavan kerran uudelleen. Itse päivitystä ei käynnistyksen yhteydessä ehdi edes huomata. - Sami Marttinen

Cloudpoint – Onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan


Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Kolme syytä, miksi valita Chromebook oppilaitoskäyttöön
Kolme syytä, miksi valita Chromebook oppilaitoskäyttöön
26 tammikuuta, 2021

Chromebook on helppokäyttöinen, edullinen ja monipuolinen kannettava tietokone. Sen käyttö perustuu internet-yhteyteen s...

Google for Educationin Kuvaterveiset 2023 Bett-messuilta!
Google for Educationin Kuvaterveiset 2023 Bett-messuilta!
4 huhtikuuta, 2023

Bett-messut keräsivät jälleen tuhansittain opetusalan ammattilaisia ympäri maailman Lontooseen maaliskuun viimeisellä vi...

Chromebook on vaihtoehto myös Microsoftiin luottavalle
Chromebook on vaihtoehto myös Microsoftiin luottavalle
2 maaliskuuta, 2023

Chromebook on helppokäyttöinen, edullinen ja monipuolinen kannettava tietokone. Sen käyttö perustuu internetyhteyteen se...