Kuten perinteisiin on kuulunut, G Suite for Educationiin ja Classroomiin julkaistaan päivityksiä uuden lukukauden kynnyksellä. Varautuminen mahdollisiin etäopetusjaksoihin ja hybridimallin opetukseen on selvästi nähtävissä uusissa ominaisuuksissa, joiden avulla Google pyrkii tukemaan opettajia ja oppilaita ympäri maailman. 

Meet-videokokoukset

Poikkeustilasta johtuen kaikilla G Suite for Education käyttäjillä on ollut käytössään Meetin premium-ominaisuudet. Google on kuitenkin ilmoittanut, että 30.9.2020 jälkeen tilanne normalisoituu ja jatkossa Meetin laajennetut ominaisuudet on käytettävissä vain Enterprise EDU -lisensseillä. Tämä on herättänyt paljon kysymyksiä, sillä erityisesti videokokousten tallentaminen on paljon käytetty ominaisuus. 
Ratkaisuna tähän Google on ilmoittanut julkaisevansa myöhemmin tämän vuoden aikana Meetiin kaikille käyttäjille oman domainin sisäiset "väliaikaiset tallenteet"-ominaisuuden. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi opettaja voi tallentaa Meetin avulla koulutuksen Drivelle ja jakaa sen oman domainin käyttäjille 30 päivän ajaksi. Tallennetta ei voi ladata ulos Driveltä tai jakaa oman domainin ulkopuolisille käyttäjille. Meetin premium tallennusominaisuus tulee pysymään kaikilla käytössä kunnes tämä uusi ominaisuus saadaan julkaistua (julkaisupäivää ei ole vielä tarkennettu). 

Julkaistaan syyskuussa

 • Laajennettu ruudukkonäkymä, jossa voi kerralla nähdä jopa 49 oppilasta
 • Yhdessä työskentelyä tukeva valkotauluominaisuus saapuu Meetiin kun Jamboard integroituu osaksi sen toimintoja.

Julkaistaan lokakuussa

 • Mahdollisuus sumentaa tausta tai vaihtaa taustakuvaa (adminit voivat halutessaan estää ominaisuuden käytön)
 • Osallistujaseuranta, jotta opettajat tietävät ketkä osallistuivat etäopetukseen (G Suite Enterprise for Education)
 • "Breakout rooms", joihin oppilaat voivat jakautua työskentelemään pienryhmissä (G Suite Enterprise for Education)

Julkaistaan myöhemmin tänä vuonna

 • Kädennostaminen puheenvuoron pyytämiseksi tai kysymyksen esittämiseksi
 • Q&A-ominaisuus, jonka avulla oppilaat voivat esittää kysymyksiä (G Suite Enterprise for Education)
 
New Meet features

Google Classroom

Jotta omien töiden etenemisen seuraaminen olisi mahdollisimman helppoa, Classroomiin lisätään pian "To Do"-välilehti sovelluksen aloitussivun yläreunaan.  Oppilaat voivat tämän kautta seurata tehtäviensä tilanteen, opettajat sen sijaan oppilaille antamiensa tehtävien suoritustilanteen. 

Google julkaisi myös esimakua kehitteillä olevista ominaisuuksista, joista tullaan lähitulevaisuudessa kertomaan lisää: 

 • Oppilaiden osallisuuden seuranta: Opettajat tulevat näkemään tarkempia tilastoja siitä, miten oppilaat käyttävät Google Classroomia päivittäin. 
 • Syvempi yhteistyö muiden opetuksessa käytettävien työkalujen kanssa: Monissa paikoissa Classroom toimii etäopetuksen keskuksena, joten integroituminen muihin käytössä oleviin opetusjärjestelmiin helpottaa koulutyön arkea.  
 • Mobiililaitteiden offline-toiminnot: Etäopetustilanteissa saatetaan olla vaihtelevien verkkoyhteyksien varassa. Tästä syystä Classroomin mobiilisovelluksen offline-ominaisuuksia kehitetään entisestään. 
 • Kurssien luomiseen keskitetysti kehitetään integraatioratkaisuja. 

Iloa syyslukukauteen,
Mia
Marketing & Change Management Manager
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Asenna Lucidchart Driveen ja luot kuvaajia hetkessä
1 elokuuta, 2012

Lucidchartin avulla on helppo yhteiskäyttöisesti luoda ja muokata erilaisia kuvaajia ja kaavioita, vaikka sinun ja kolle...

Google Classroom ja Meet päivitykset syyslukukaudelle
Google Classroom ja Meet päivitykset syyslukukaudelle
13 elokuuta, 2020

Kuten perinteisiin on kuulunut, G Suite for Educationiin ja Classroomiin julkaistaan päivityksiä uuden lukukauden kynnyk...

Asenna Lucidchart Driveen ja luot kuvaajia hetkessä
1 elokuuta, 2012

Lucidchartin avulla on helppo yhteiskäyttöisesti luoda ja muokata erilaisia kuvaajia ja kaavioita, vaikka sinun ja kolle...