Viime viikolla Kalifornian auringossa vietettiin Google Next -tapahtumaa, jonka yhteydessä on totuttu näkemään paljon uusia julkaisuja. Meiltä Lauri oli paikalla ja toden totta, runsaasti on jälleen tulossa uutta! Erityisen paljon lanseeraukset keskittyivät tällä kertaa kehittäjien Google Cloud palveluihin, mutta myös G Suite käyttäjille on tiedossa monia työskentelyä helpottavia ominaisuuksia. Tässäpä siis kooste kiinnostavimmista aiheista.

Office-tiedostojen editointimahdollisuus Drivelle

Google mahdollistaa Microsoft Office-tiedostojen (Word, Excel, Powerpoint) yhdessä muokkaamisen ja kommentoinnin Google Drivellä ilman erillisten lisäosien asennusta. Toiminnon tarkoituksena on helpottaa G Suite käyttäjien työskentelyä muiden tahojen kanssa. Päivityksen jakelu aloitetaan 17.4 nopean julkaisun valinneille organisaatioille.

Toimi seuraavasti:

  • Avaa Office-tiedosto esikatseluun tuplaklikkaamalla Drivellä.
  • Valitse esikatseluikkunan yläreunasta "Avaa Google Docs/ Sheets/ Slides".
  • Nyt voit muokata, jakaa, katsella versiohistoriaa ja työskennellä yhdessä muiden kanssa. Kaikki muutokset tallentuvat alkuperäiseen Office-tiedostoon. 

Tuetut tiedostomuodot:
  • Word: .doc, .docx, .dot
  • Excel: .xls, .xlsx, .xlsm (macro enabled Excel files), .xlt
  • Powerpoint: .ppt, .pptx, .pps, .pot
  • Huom: Jos editoit Word, Excel tai PowerPoint tiedostoja, jotka ovat Office 2007 tai vanhempia, tiedostot tallennetaan automaattisesti uudempaan tiedostoformaattiin.

Kaksivaiheinen vahvistus Android-puhelimella

Kaksivaiheisen vahvistuksen tärkeyttä ei voi korostaa tarpeeksi. Se on ehdottoman olennainen omasta tietoturvasta huolehtimisessa. Uutena ominaisuuten Google mahdollistaa oman Android-puhelimen käyttämisen kaksivaiheisen vahvistuksen suojalaitteena. Ominaisuus tulee olemaan mahdollinen ainoastaan Android 7+ (Nougat) ohjelmistoa käyttävissä laitteissa.

Lisätiedot: http://bit.ly/2UIjdLO

Beta-ohjelma: Drive metadata

Uusi beta-ohjelma tuo testaukseen metadatan lisäämisen Drivelle olevaan materiaaliin. Tämä mahdollistaa tehokkaamman tiedon strukturoinnin ja paremman löydettävyyden. Toiminto ei tässä vaiheessa saavu kaikille käyttäjille, mutta beta-ohjelmaan voi hakea mukaan. Toiminto tulee olemaan saatavilla kaikissa muissa G Suite versioissa, paitsi G Suite Basic -tileissä.

Hae mukaan beta-ohjelmaan: https://gsuite.google.com/campaigns/index__drive-metadata.html

Hangouts Meet tekstitys

Hangouts Meet videoneuvottelut saavat uutena ominaisuutena tekstityksen tukemaan esteetöntä käyttöä. 
Ohje tekstityksen käyttämiseksi:  https://support.google.com/meethardware/answer/9300310 

Google Currents

Google Currents on uusi palvelu, joka julkaistaan aluksi beta-ohjelmaan. Se on suunniteltu organisaation sisäiseksi viestintäkanavaksi ja yhteydenpidon välineeksi, jossa voi seurata aiheita ja etsiä materiaalia tunnisteiden avulla. Currents tulee korvaamaan G Suite tunnuksissa edelleen toimivan Google+ -palvelun, mutta se sisältää uusia toimintoja ja uudistetun ulkoasun. 
Ilmoita halukkuutesi olla mukana beta-ohjelmassa:  CurrentsBeta@google.com
Näiden toimintojen lisäksi esimerkiksi Google Dokumenttien Activity Dashboard -toimintoa on kehitetty tarkemmaksi ja Team Drivejen hallinnointia on kehitetty: jatkossa Team Drive sisältöä voi hakea sen tekijän perusteella ja joitakin työtiloja voi piilottaa jos ne eivät ole parhaillaan aktiivisessa käytössä. 
Mia 
Google Cloud muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Next julkaisut - paljon uusia mielenkiintoisia toimintoja
Google Next julkaisut - paljon uusia mielenkiintoisia toimintoja
17 huhtikuuta, 2019

Viime viikolla Kalifornian auringossa vietettiin Google Next -tapahtumaa, jonka yhteydessä on totuttu näkemään paljon uu...

Tiedostojenhallinta Chrome- laitteellasi
27 kesäkuuta, 2012

Tiedostojen avaaminen, tallentaminen ja poistaminen

Tiedostojenhallinta Chrome- laitteellasi
27 kesäkuuta, 2012

Tiedostojen avaaminen, tallentaminen ja poistaminen