Kauan odotettu ja opettajien työtä helpottava toiminto on vihdoin Classroomissa: Nyt voit luoda Forms-kyselyn opiskelijoille suoraan Classroomista käsin ja tuoda kyselyn arvosanat suoraan Classroomiin. Tehtävät-välilehdellä uutta tehtävää luodessa näkymästä avautuu valikkoon vaihtoehto “Kyselytehtävä”. Voit luoda uuden kyselyn tätä kautta klikkaamalla näkymään ilmestyvää “Blank Quiz”-osiota, tai jos sinulla on jo Forms-kysely valmiina, voit tuoda Drivesta valmiin kyselyn vanhaan tapaan “Luo”-painikkeen alta avautuvan “Tehtävä”-kohdan kautta.

Kun luot Forms-kyselyn suoraan Classroomin kautta, oletuksena on, että kyselylomake tehdään kertauskysymysten muotoon. Tämä tarkoittaa, että voit määritellä kysymyksille pistearvot ja käyttää automaattisia arvosanoja. Yksittäisen lomakkeen asetuksista tämän vaihtoehdon voi kuitenkin halutessaan ottaa pois käytöstä.



Arvosanojen tuominen suoraan kyselystä nopeuttaa arviointia ja tehtyjen palautusten hallinnointia. Kun luot Forms-kyselyn tai liität jo valmiin kyselyn Google Drivesta, voit nyt määrittää tehtävän asetuksista Arvosanojen tuonti -vaihtoehdon aktiiviseksi. Kun arvosanojen tuonti on aktivoitu ja opiskelijat vastaavat kyselyyn, voit kurssin opettajana klikata arviointinäkymässä oikealla olevaa “Tuo arvosanat”-painiketta. Kun arvosanojen tuonti on valittu käyttöön, kukin käyttäjä voi vastata kyselyyn vain kerran ja vastaajien sähköpostiosoitteet kerätään automaattisesti. Kysely on myös käytössä oletusarvoisesti vain oman verkkotunnuksen ja järjestelmänvalvojien määrittämien muiden luotettujen verkkotunnusten käyttäjille.


Forms-kyselystä tuotavat arvosanat näkyvät luonnoksina niin kauan kunnes palautat tehtävän opiskelijalle. Voit tuoda arvosanoja Classroomiin sitä mukaa kuin sinulle sopii. Tehtävän arviointinäkymästä näet, milloin arvosanat on edellisen kerran tuotu.

Formsien lukitseminen koekäyttöä varten on jo saatavilla Beta-vaiheen kokeilukäyttöön. Lue lisätietoja täältä.

Laura Luomanen-Jaakkola
Google for Education asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!