Maailman suosituin sähköpostipalvelu kokee tuoreen päivityksen myötä suurimman uudistuksen pitkään aikaan. Google on julkaissut Gmailin päivitetyn version saataville, mutta edelleen voi käyttää myös tuttua ja turvallista versiota sähköpostista. G Suite käyttäjien kohdalla Gmailin uusi versio on osa Early Adaptors ohjelmaa, johon kuitenkaan ei tarvitse tällä kertaa erikseen rekisteröityä. Riittää kun organisaatiosi pääkäyttäjä kytkee toiminnon päälle hallintapaneelin kautta. Tämän jälkeen käyttäjät pääsevät tutustumaan uuteen versioon postilaatikon oikean yläkulman ratas-painikkeen alta, valitsemalla "kokeile uutta...postilaatikkoa".

Päivitys tuo tullessaan monia uusia toimintoja, joiden pääasiallinen tavoite on parantaa postilaatikon käytettävyyttä ja tietoturvaa. Ensimmäiseksi huomion kiinnittää uusittu ulkoasu, jossa on mahdollista valita 3 eri vaihtoehdon välillä (tilava, väljä ja tiivis). Vasemman reunan valikko on kaikissa vaihtoehdoissa mahdollista pienentää (klikkaa vasemman yläkulman kolmea viivaa), joka erityisesti pienillä läppärin näytöillä on mukava ominaisuus. Oikeaan reunaan on lisätty uusi valikko, josta löytyy mm.kalenteri, Google Keep ja uusi Tasks, josta julkaistiin myös oma mobiilisovellus. Tehtäviä voi lisätä suoraan sähköpostiviesteistä.

Gmail Convergence_Consumer_Image 1
Uudet pikapainikkeet tulevat esille kun liikutat kursoria viestin päällä. Uusi toiminto on torkutus, jonka avulla viestin voi siirtää kiireisestä hetkestä myöhemmäksi. 
Eräs mielenkiintoisimmista uusista ominaisuuksista Confidential Mode, jonka avulla lähettäjä voi estää viestin edelleen lähettämisen, kopioimisen, lataaminen tai tulostamisen. Erittäin käytännöllistä silloin kun viesti sisältää arkaluontoista materiaalia. Lisäksi viesti on mahdollista määrittää vanhenemaan tietyn ajan kuluttua. 

Näiden toimintojen lisäksi Gmail varoittaa jatkossa näkyvämmin mahdollisesti haitallisista viesteistä ja tekoäly tarjoaa mm. valmiita vastauksia viesteihin. Osa uusista toiminnoista on heti saatavilla, osa saapuu käyttöön lähiviikkoina. 

Mia Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+ muistuttaa jatkossa syntymäpäivistä
Google+ muistuttaa jatkossa syntymäpäivistä
29 elokuuta, 2012

Google+, tuo hurjaa vauhtia kehittyvä komeetta, on jälleen saanut mukavan lisän toimintojensa laajaan kirjoon. Jatkossa ...

Drive vinkki: luo ja jaa kansioita
Drive vinkki: luo ja jaa kansioita
23 heinäkuuta, 2012

Ajan mittaan Driveen kertyy omia ja jaettuja tiedostoja helposti suuriakin määriä. Siksi kansioiden käyttäminen ja niide...

Gmailin uudistettu esikatseluikkuna yhteystiedoille
Gmailin uudistettu esikatseluikkuna yhteystiedoille
20 heinäkuuta, 2012

Jos liikutat hiiren Gmailissa jonkin yhteystietosi nimen päälle (ei tarvitse klikata), avautuu sinulle pieni esikatselui...