Alkuvuosi starttaa Classroom päivityksen merkeissä. Jälleen voisi sanoa, että monien toiveet on kuultu, sillä jatkossa Classroomissa julkaistuja tehtäviä voi kohdistaa tietyille oppilaille tai pienryhmille. Samalla mahdollistuu yksilöllisen oppimisen menetelmät, joissa opettajan on helpompi jakaa nopeasti eteneville oppilaille lisätehtäviä tai vastaavasti enemmän tukimateriaalia niille, jotka sitä kaipaavat. Erityisen suosittuja kouluissa ovat erilaiset ryhmätyöt, joten tehtävien kohdistamista tietyille henkilöille on toivottu paljon.

Uutena ominaisuutena Classroomin päivitysikkunoissa (sekä ilmoitus, tehtävä että kysymys) näkyy kohta "Kaikki oppilaat", joka on käytössä oletusasetuksena.

Klikkaamalla kyseistä asetusta, voit valita vain tietyn oppilaan, jolle päivitys/tehtävä/kysymys jaetaan. Jos kyseessä on ryhmätyö, valitse ne oppilaat, jotka ryhmään kuuluvat ja näin tehtävä kohdistuu heille.

Kun tehtävä on kohdistettu vain tietylle oppilaalle, näkyy ainoastaan hänen tietonsa Classroomin tehtäväsivulla.

Muita uudistuksia

Pienempänä muutoksena kannattaa huomioida Opiskelijat-välilehdeltä löytyvän Stream asetuksen paikan vaihtuminen vasempaan reunaan, luokan koodin alle.

Myös opettajien sähköposti-ilmoituksiin on julkaista aikaisemmin käytössä olleiden lisäksi kaksi uutta vaihtoehtoa: kun oppilaat palauttavat tehtävän palautuspäivän jälkeen ja kun he uudelleen palauttavat aikaisemmin palautetun tehtävän.
Lisäksi järjestelmän pääkäyttäjät voivat jatkossa seurata hallintakonsolin raporteista myös Classroom käytön aktiivisuutta.

Erinomaista kevätlukukautta kaikille!
Mia
Google G Suite for Business & Education muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google+ Tapahtumat ja Kalenteri: saumatonta yhteistyötä
Google+ Tapahtumat ja Kalenteri: saumatonta yhteistyötä
5 heinäkuuta, 2012

Viime viikolla julkaistu Google+ Tapahtumat- toiminto toimii saumattomassa yhteistyössä Google Kalenterin kanssa, jolloi...

Uutuus: Lisää Hangout suoraan Google Kalenteri tapahtumaan
Uutuus: Lisää Hangout suoraan Google Kalenteri tapahtumaan
31 elokuuta, 2012

Uutena toimintona Google Kalenteriin on nyt mahdollista lisätä Hangouts- videoneuvottelu suoraan tapahtumaa luotaessa, j...

Opetuksen Chrome-hallintalisenssin hinta muuttuu
27 tammikuuta, 2020

Google on ilmoittanut muuttavansa opetuksen Chrome-hallintalisenssin hintaa, sillä lisenssin alaisuuteen on jatkuvasti l...