Uuden nimen lisäksi Googlen on tänään julkaissut tiedon kahdesta uudesta ominaisuudesta Early Adaptors-ohjelmaan, jotka ovat Team Drive ja Hangoutsin tiimiominaisuudet. Early Adaptors tarkoittaa, että uusiin ominaisuuksiin ei pääse vielä tässä vaiheessa siirtymään suoraan, vaan Google G Suite pääkäyttäjä voi hakea niihin pääsyä organisaationsa puolesta. Early Adaptors-vaiheen aikana uusista ominaisuuksista kerätään käyttäjäkokemusta ja niitä kehitetään edelleen, jonka jälkeen ne yleensä julkaistaan laajemmalle käyttäjäkunnalle. 

Team Drive

Kun Drive lanseerattiin markkinoille vuonna 2012, tavoitteena oli tuoda kaikki tiedot saataville kaikille laitteille. Tällä hetkellä Drive on asennettuna yli miljardiin mobiililaitteeseen ja se jatkaa suosionsa kasvattamista edelleen. Organisaatioiden ottaessa Driven omakseen, esille on noussut uudenlaisia tarpeita: tiimit. Ne kehittyvät nopeasti, kasvavat, toisinaan kutistuvat ja kasautuvat kokoon uudelleen. Näiden tarpeiden täyttämiseen Google on kehittänyt Team Drive-ominaisuuden, jonka keskeisenä ajatuksena on liikkua yksittäisen käyttäjän miettimisestä tiimeihin. Se mahdollistaa käyttäjien lisäämisen ja poistamisen sujuvasti tiimi tiloihin ja niiden tehokkaamman hallinnoinnin.
Team Drive tulee olemaan yksi osio Driven sisällä, Oma Driven ja Jaettu minun kanssani -osioiden rinnalla.

Alustavan tiedon mukaan Team Drive ominaisuus olisi tulossa ainoastaan G Suite Unlimited -organisaatioille.Hangouts tapaamiset tiimeille

Tiimit ovat nykyään usein levittäytyneet useisiin toimipisteisiin saman maan sisällä tai pitkin maapalloa. Yksi keskeinen tekijä tällaisen työskentelyn mahdollistumiseen ovat olleet videoneuvotteluratkaisut. Google Hangoutsin avulla yhteydenpito on helppoa, eikä etätyöläinenkään koe olevansa yksin. Hangouts on jo pitkään saanut runsaasti kehuja helppokäyttöisyydestään ja siitä, että sen käyttöönottaminen ei vaadi erityisiä asennuksia. Nyt tästä tehdään vieläkin helpompaa: ei asennuksia, ei selainlaajennuksia, kutsu ketä tahansa, liity kaikilta laitteilta, jopa ilman Google-tiliä tai internet-yhteyttä. Jokaiseen tapaamiseen muodostuu lyhyt URL-osoite ja sisäänsoitto numero, joiden avulla kaikki käyttäjät voivat liittyä mukaan videoneuvotteluun kaikilta laitteilta. Maksimi osallistujamäärä nousee nykyisestä 25:stä käyttäjästä 50:een osallistujaan, jonka lisäksi tapahtumien integroituminen Google Kalenteriin on tehty saumattomaksi.


Kaikki edellämainitut uudet ominaisuudet ovat saatavissa tässä vaiheessa ainoastaan Early Adaptors-ohjelmaan hyväksytyille Google G Suite-organisaatioille. Kaikki ilmoittautuneet eivät valitettavasti pääse mukaan Early Adaptors-ohjelmaan, mutta halukkuutensa voi ilmoittaa tämän lomakkeen kautta.

Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

LumApps - sosiaalinen intranet-ratkaisu, jota Googlekin suosittelee
LumApps - sosiaalinen intranet-ratkaisu, jota Googlekin suosittelee
23 toukokuuta, 2017

Olemme iloisia voidessamme kertoa, että tuomme ensimmäisenä pohjoismaisena Google Cloud kumppanina saataville LumApps in...

Uusi Drive on saapunut, oletko jo ottanut sen käyttöön?
Uusi Drive on saapunut, oletko jo ottanut sen käyttöön?
14 elokuuta, 2014

Google Driven uusin versio on saapunut jo monille teistä. Voit valita haluatko pitäytyä vielä aikaisemmassa versiossa va...

Uusi Drive on saapunut, oletko jo ottanut sen käyttöön?
Uusi Drive on saapunut, oletko jo ottanut sen käyttöön?
14 elokuuta, 2014

Google Driven uusin versio on saapunut jo monille teistä. Voit valita haluatko pitäytyä vielä aikaisemmassa versiossa va...