Syksyn uutuus nostaa opiskelun aivan uudelle tasolle: Google Expeditions tuo opetukseen virtuaaliset luokkaretket, joilla opettajan ohjauksessa ryhmä oppilaita voi tutustua upeisiin nähtävyyksiin ympäri maailman poistumatta luokkahuoneesta.
Vaikka Expeditions on aivan uusi, seikkailukohteita on laajasti eri puolilta maailmaa aina Islannin upeista maisemista, Karibian vedenalaisiin ihmeisiin ja jopa avaruuteen saakka (kaikki kohteet löydät täältä). Virtuaaliretket pohjautuvat yksityiskohtaisiin 360° panoraama- ja 3D-kuviin, joihin on lisätty tietoa ja kysymyksiä kohteesta sekä kohdepisteitä tärkeiden tietojen osalta, joita opettajat voivat käyttää osana opetusta.

Miten Expeditions toimii?

Expeditionsin käyttö koostuu mobiililaitteiden, virtuaalilasien ja sovelluksen yhdistelmästä, jonka lisäksi järjestelmä vaatii toimivan Wifi-verkon. Olemme koonneet kouluille Seikkailuboxin, joka kattaa kaiken tarvittavan onnistuneeseen retkeen. Tulemme julkaisemaan lisätietoja paketista lähiaikoina.

Suosittelemme retken ohjaajalle tablettia ja osallistujille älypuhelimia, jotka liitetään virtuaalilaseihin ja joihin asennetaan Expeditions-sovellus. Tällä hetkellä Expeditions toimii ainoastaan Android-laitteissa (iOS tulossa myöhemmin), jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

  • Android 4.4 tai uudempi
  • GPU verrannollinen Adreno 330:nen kanssa: Tämä on tärkein kriteeri.
  • Kompassi, magnetomeri, kiihtyvyysanturi
  • Korkearesoluutioinen näyttö: 1080p minimissään
  • Minimissään 2GB ram, 3 tai 4 on suositeltavampi
  • 16GB flash muistia (32GB ja/tai MicroSD on suositeltavampi)
Sovellus toimii suomeksi, mutta vielä toistaiseksi seikkailuretkien sisältötekstit ja tehtävät ovat saatavilla vain englanniksi. Nämä ovat osuuksia jotka näkyvät lähinnä opettajille. 

Expeditions mobiilisovelluksen ottaminen käyttöön

Kun olet saanut käsiisi sopivat virtuaalasit ja Android-laitteen, asenna Expeditions-sovellus Google Play kaupasta ja aloita tutustumiskierros. Riippuen virtuaalilaseistasi, saatat tarvita myös Cardboard-sovellusta optimoidaksesi lasit toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Sovellus on hyvin helppokäyttöinen ja neuvoo googlemaisesti käytön alkuvaiheessa. Ensimmäisessä kohdassa pääset valitsemaan toimitko retken oppaana (opettaja) vai tutkijana (oppilas). Expeditions tunnistaa Wifi-verkon välityksellä lähellä olevat käyttäjät ja liittää heidät sen kautta samalle retkelle.
Kun kaikki ovat paikalla, klikkaa "Play" ja käynnistä retki.Opettajat ohjaavat retkeä omasta näkymästään klikkaamalla valmiita kohdepisteitä tai luomalla omia, asettamalla esityksen "pauselle" kysymyksiä varten ja siirtymällä kohteesta toiseen. Tekstisisältö kertoo mielenkiintoista faktaa kohteesta opettajalle hyödynnettäväksi osana opetusta.

Oppilaiden liityttyä mukaan retkelle, he seuraavat virtuaalilasien avulla kuvaa liikuttamalla päätään ja samalla kuuntelevat opettajan kertomusta kohteesta.

20150116_2.gif

Ja eikun seikkailemaan!

Mia
Google for Work/EDU muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Expeditions - virtuaaliset luokkaretket ovat täällä!
Expeditions - virtuaaliset luokkaretket ovat täällä!
12 elokuuta, 2016

Syksyn uutuus nostaa opiskelun aivan uudelle tasolle: Google Expeditions tuo opetukseen virtuaaliset luokkaretket, joill...

Google Meetin ulkoasu uudistuu toukokuussa - vanha Sites ja Tour Creator poistuvat
Google Meetin ulkoasu uudistuu toukokuussa - vanha Sites ja Tour Creator poistuvat
27 huhtikuuta, 2021

Meetin eri osallistujia voi korostaa eri tavoin. Meet kehittyy kovaa vauhtia Google Meet on kehittynyt kuluneen vuoden a...

Google Meetin ulkoasu uudistuu toukokuussa - vanha Sites ja Tour Creator poistuvat
Google Meetin ulkoasu uudistuu toukokuussa - vanha Sites ja Tour Creator poistuvat
27 huhtikuuta, 2021

Meetin eri osallistujia voi korostaa eri tavoin. Meet kehittyy kovaa vauhtia Google Meet on kehittynyt kuluneen vuoden a...