Google Lomake on yksi Drivellä käytettävistä dokumenteista. Sen avulla on helppo luoda kyselyitä, ilmoittautumislomakkeita erilaisiin tapahtumiin, kokeita tai vaikkapa yhteydenottolomakkeen verkkosivuille. Käyttötilanteita on monia ja nyt Google Lomake on saanut kokonaan uuden ulkomuodon, jota on voinut jo tovin testata erillisen linkin kautta. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että uusi versio on alkanut kauttaaltaan päivittymään myös Google Apps-tileihin.

Lomakkeen uusi versio on ensivilkaisulla kovin erinäköinen kuin aikaisempi. Pienen tutkimisen jälkeen kuitenkin kaikki entuudestaan tutut toiminnot löytyvät, osa hieman eri paikoista kuin aikaisemmin.
Uusien kysymyskohtien painikkeet löytyvät lomakkeen oikealta puolelta. Lisää kysymys -kohdan alta löytyvät lyhyemmät ja erilaiset monivalinta kysymykset. Osioiden, kuvien ja videoiden lisäämiseksi oikeassa reunassa on omat painikkeensa.
Jokaisen kysymyskohdan alareunasta löytyvät toiminnot kysymysten kopioimiseksi, poistamiseksi ja asettamiseksi pakolliseksi.
Lomakkeen vastauksiin pääsee käsiksi Vastaukset -välilehdeltä, joka löytyy lomakkeen otsikon yläpuolelta.

Oikeasta yläkulmasta löytyy väripaletti (ulkoasun muokkaus), esikatselu (vilkaise miltä lomake näyttää vastaajalle), asetukset ja lähetä -toiminto lomakkeen välittämiseksi vastaajille.

Lähetä lomake -asetuksista löytyy eräs tärkeä kohta: Kuka voi vastata? Tässä voit valita haluatko sulkea lomakkeen vain oman organisaatiosi käyttäjille (vaatii kirjautumisen Google-tiliin) vai saavatko kaikki käyttäjät vastata siihen. Jos esimerkiksi aiot lähettää lomakkeen yhteistyökumppaneillesi, asiakkaillesi, upottaa sen julkiselle verkkosivulle tai kerätä vanheimpainiltaan osallistujista ilmoittautumisia, on tärkeää muistaa sallia kaikkien käyttäjien vastaukset.
Samasta ikkunasta löytyvät myös erilaiset vaihtoehdot lomakkeen välittämiseksi käyttäjille: sähköpostiviestiin upotettuna, linkkinä, verkkosivulle upotettuna tai sosiaalisen median kautta.

Oikeasta yläkulmasta löytyy koko lomakkeen asetusvalikko, jonka alta löytyy monia hyödyllisiä toimintoja. Lisää yhteiskäyttäjiä on näistä tarpeellisimpia. Sen avulla voit kutsua useampia henkilöitä mukaan muokkaamaan lomaketta ja tarkastelemaan sen vastauksia.

Etkö innostunut vielä uudesta Lomakkeesta? Pääset toistaiseksi takaisin vanhaan tuttuun näkymään vasemman alakulman painikkeesta.

Mia
Google for Work muutoksenhallinnan ja koulutuksen asiantuntija
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä tarvitaan

Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Suojaa Google Lomakkeesi salasanalla
Suojaa Google Lomakkeesi salasanalla
28 maaliskuuta, 2014

Googlen Drivellä toimiva lomaketyökalu on todella suosittu monipuolisten ominaisuuksiensa ansiosta. Sen avulla voi helpo...

Alatunnisteen lisääminen Google Sitesin uuteen versioon
Alatunnisteen lisääminen Google Sitesin uuteen versioon
17 tammikuuta, 2018

Google Sivustojen uudempaa versiota on täydennetty tasaista tahtia erilaisilla ominaisuuksilla, kuten oman verkkotunnuks...

Hangoutsin osallistujien maksimäärä on nyt 25!
17 maaliskuuta, 2016

Viikko jatkuu erinomaisilla päivityksillä Google Apps-sovelluksiin. Eilen lämmiteltiin Driven jakamisasetusten uutuudell...