Toisinaan yrityksillä ja oppilaitoksilla on sellaisia erityistoiveita, jotka eivät välttämättä täyty Google-sovellusten perusominaisuuksilla. Tyypillisiä esimerkkejä tällaisista tarpeista ovat integraatiot useamman sovelluksen välille, usein tarvittavien toimintojen automatisoinnit ja suuren tietomäärän saattaminen helposti käsiteltävään muotoon. Meidän sovelluskehitys tiimimme tehtävä on ratkaista tällaisia ongelmia ja rakentaa toimivia ratkaisuja asiakkaidemme yksilöllisiin tarpeisiin.

Mihin koodia voidaan käyttää Googlen tuotteissa?

Google G Suite ja Google G Suite for Education -tuotekokonaisuuksiin voidaan koodaamalla rakentaa runsaasti erilaisia lisätoimintoja perusominaisuuksien rinnalle. Lähes kaikkiin Googlen tuotteisiin on saatavilla kattavat ohjelmointirajapinnat, joiden tukemisen Google takaa vuosiksi. Koodarimme kirjoittamien skriptien avulla on loihdittu asiakkaillemme monenlaisia ratkaisuja, kuten oppilaitoksille kehittämämme Primus to Google -työkalu, joka automatisoi Primuksesta käyttäjä- ja ryhmätiedot suoraan Googleen, jolloin käyttäjähallintaa ei tarvitse ylläpitää useissa paikoissa. Yrityksille puolestaan olemme toteuttaneet mm. erilaisten asetusten automatisointeja, tilauskäsittelyjärjestelmän osia, helppokäyttöisiä henkilöhakemistoja intranetiin ja Goomfi-sovelluksen, joka yhdistää M-filesin tiedostonhallinnan Gmailiin.

Sovelluskehitys ja siihen käyttöön suunnatut avoimet alustat ovat Googlen tuotteiden keskuudesta tuttuja erityisesti Chromen ja Androidin osalta. Googlella on myös olemassa kehittäjille Google Cloud Platform, joka on laaja kehitysalusta erilaisine työkaluineen. Sen tarjoama kapasiteetti on laajimmillaan niin valtava, että se riittää suurtenkin projektien hallinnointiin. Pieniä yksityiskohtia ja erilaisia gadgeteja puolestaan pystytään koodaamaan Apps Script -koodikielen avulla. Ohjelmointirajapintojen kautta osaavat koodarit pääsevät käsiksi juuri niihin toimintoihin, joita kulloinkin halutaan muokata. Valmis sovellus voidaan ennalta sovitun mukaan ajaa paikallisesti hallinnoidussa työasemassa tai palvelimessa tai se voidaan asentaa Googlen pilveen, jolloin toimintavarmuus on huippuluokkaa.

Minulla on idea, miten edetään?

Koska prosessi alkaa yksilöllisestä tarpeesta, jokainen työ katsotaan aina tapauskohtaisesti ja annamme työstä kustannusarvion, jolloin projektin jokainen osapuoli tietää missä mennään. Monesti tilanne on käytännössä se, että sopivasti työtä nopeuttava lisätoiminto tienaa hintansa säästetyssä työajassa nopeasti takaisin. Jos sinulla on siis idea, ota meihin yhteyttä ja tutkitaan erilaisia ratkaisumahdollisuuksia.

Lauri Kaski
Google Apps asiantuntija ja  Cloudpointin toimitusjohtaja
Cloudpoint - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Google Apps on nyt G Suite
Google Apps on nyt G Suite
30 syyskuuta, 2016

Google on tänään ilmoittanut uudistavansa Google Appsina tunnetuksi tulleen tuotekokonaisuutensa nimen. Tämä on osa suur...

Ohjaa oppilaat samalle verkkosivulle uuden Share to Classroom-lisäosan avulla
4 syyskuuta, 2015

Share to Classroom on uusi Chrome-lisäosa Googlelta oppilaitoksille. Sen avulla opettajat voivat helposti jakaa verkkosi...

Ohjaa oppilaat samalle verkkosivulle uuden Share to Classroom-lisäosan avulla
4 syyskuuta, 2015

Share to Classroom on uusi Chrome-lisäosa Googlelta oppilaitoksille. Sen avulla opettajat voivat helposti jakaa verkkosi...