Vaikka kesälomat ovat pyörähtäneet jo monessa koulussa käyntiin, Google on julkaissut kaksi uutta kokeellisempaa sovellusta hyödynnettäväksi luokkahuoneissa. Tuotteet eivät ole varsinaisia osia Google for Education -tuotteelle, vaan kyse on enemmänkin ratkaisuista joita voi luovasti hyödyntää opetuksessa.

Google Expeditions
Expeditionsin avulla voitte oppilaiden kanssa matkata vaikka toiselle puolella maailmaa, poistumatta luokasta. Ideana on, että mobiililaitteeseen asennettavan sovelluksen avulla ja sen ympärille kiinnitettävien cardboard -lasien kautta oppilaat voivat kurkistella vaikkapa Versaillesiin.

Kokeelliseen projektiin voi tällä hetkellä ilmoittaa halukkuutensa liittyä mukaan tämän lomakkeen kautta. Voit myös ilmoittautua mukaan tuottamaan materiaalia palveluun.

Google Tone
Google Tone on Chrome-selaimen lisäosa, joka mahdollistaa minkä tahansa URL-osoiteen lähettämisen kuuloetäisyydellä oleviin tietokoneisiin. Opettaja voi siis helposti lähettää luokassa omalta koneeltaan oppilaiden koneille haluamansa sivuston osoitteen (uutinen, blogi, YouTube video, hakutuloksia...) kun lisäosa on otettu käyttöön niin opettajan kuin oppilaankin Chrome-selaimissa.
Google Tone hyödyntää laitteiden mikrofonia tunnistaakseen lähellä olevat koneet. Tästä syystä häiriöitä saattaa esiintyä meluisissa tiloissa, pitkän välimatkan vuoksi tai siitä syystä, että laitteessa ei ole mikrofonia.

Google Tonen voit asentaa Chromeen täältä.


Mia
Google Apps asiantuntija ja kouluttaja
Cloudpoint  - onnistumisvarmuutta sinne missä sitä eniten kaivataan
Cloudpoint on sitoutunut auttamaan asiakkaitaan kaikissa tilanteissa. Ajattelemme asiakkaan puolesta ennen napin painallusta alati muuttuvassa maailmassa. Yhteistyö- ja toimintamallimme varmistaa onnistumisen siellä missä teemme töitä – Huolehdimme persuksille potkimisesta ja aikataulun pitävyydestä.

Heräsikö ajatus? Kirjoita kommentti!

Sinua saattavat kiinnostaa myös nämä postaukset:

Hangouts Meetin uudet osallistujamäärät
Hangouts Meetin uudet osallistujamäärät
31 lokakuuta, 2019

Hangouts Meetin käyttäminen yhteydenpidossa kasvaa jatkuvasti. Syynä on helppokäyttöisyys ja varmatoimisuus, jonka lisäk...

Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
10 maaliskuuta, 2017

Hangouts Meet on uudistettu versio Googlen tutusta videoneuvottelussa, jonka kehityksessä on erityisesti huomioitu neuvo...

Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
Hangouts Meet - videoneuvottelun uudistettu versio
10 maaliskuuta, 2017

Hangouts Meet on uudistettu versio Googlen tutusta videoneuvottelussa, jonka kehityksessä on erityisesti huomioitu neuvo...